operation uppryckning! :)

Eller nå't... :)

Har i alla fall lugnat ner mig i mitt frosseri nu! Skönt!! Vågen hade nu också balanserat tillbaks dit där den var innan frosseriet och jag känner mig inte sugen på att "äta allt möljigt hela tiden".. :)

Vet inte vad det var som fick mig att bli "galen" egentligen... Hur som helst så ÄR det faktiskt så att JAG och bara JAG styr över mitt liv och hur det ska vara och se ut. JAG måste ta tag i mig själv igen och kämpa på. HELA menigen med den här kuren VAR ju och ÄR fortfarade att jag ska lära mig få ett normalt förhållande till mat och kunna hålla det så! 

Jag diskuterade detta lite med ett par kollegor och även några av mina vänner och har man övervikt (kraftig) och inte kan kontrollera sitt ätade så lider man faktiskt av ett slags missbruk! MATmissbruk. Jag lider av MATmissbruk! Även Gerd (som ju faktiskt ÄR dietist) och jag har diskuterat i de här banorna och man ska aldrig glömma att det är skitsvårt att ändra på ett missbruk. Exempelvis (som jag VET att jag inte är ensam om) ;) om jag är sugen på godis en fredag så köper jag smågodis. MEN jag köper inte lite grann (som egentligen skulle räcka för att stilla mitt begär) utan en STOR påse..OCH en påse bilar...OCH en chokladkaka...Vad tror ni häder med det sedan?! Ja visst - jag "tvingar" i mig allt. Jag äter upp allt - trots att det gott och väl HADE räckt med en liten påse.. samma sak med mat. Jag äter tills jag är mätt och sedan smäller jag i mig ytterligare lite till - för att "det ÄR ju så gott"... IDIOTISKT...men ACK så svårt att ta sig ur...men jag är ju nästan "ur" det nu. Med Gerds hjälp och stöd så kommer jag fixa det också. Men det ÄR inte bara att "dricka soppa" så är allt "frid och fröjd" sedan!!! Absolut inte!! Sopporna är ju en motivation coh MOROT till att ta tag i det riktiga probelmet!! Jag har haft en snabb och effektiv viktminskning med sopporna men det är ju NU det riktigt svåra arbetet börjar!!!

MATmissbruk är ju inget vedertaget uttryck kanske och det är ju för att alla inte kan fatta problemet! Jag pratar t ex om de människor som ALDRIG haft grav övervikt. Som alltid haft ett sunt och normalt förhållade till mat. Dessa personer kan ALDRIG förstå och det begär jag ju inte heller förstås. En person som jobbar som PT eller gyminsturktör (eller vanliga personer med för den delen) och som aldrig varit FET hetsar oss "tjockisar" med sitt eviga jävla tjat om att: Amen vad är problemet - det är ju bara att börja träna. gå på spinnig, stick ut och jogga eller något annat. Var inte så jävla lat och gnäll över att du är fet när det "bara är att träna" så blir du inte fet... Sådana människor fattar ju helt enkelt inte problemet - om ni hänger med på hur jag menar! :) Dessutom är det så att OM man lider av kraftig övervikt så är det inte "bara att träna" för många gånger har kroppen tagit mycket stryk av övervikten och det är inte helt lätt att bara börja "spinna", jogga eller gå på aerobics!! :(
 
Aja - skit samma - jag ska flika in med det viktigaste nu: Jag känner mig bättre och har kontroll igen! :) Skönt!!

Ha en skön kväll och framförallt en fin 1:a advent i morgon!
Kram

Kommentarer
Postat av: emma

hur går det för dej?

hejja hejja

2010-12-02 @ 17:03:47
URL: http://livskampen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0