...det gick!!! :)

Jajamensan!!! Jag hamnade UNDER 70-strecket hos Gerd!! UNDERBART!! Resultaten redovisas lite längre ner...Det firade jag på ett ytterst DUMT och jävligt (ursäkta) märkligt sätt...Glafsade i mig ALLLT MÖJLIGT igår - första dagen på steg 1!!??? Mackor, smörgåsrån och inte minst massa godis!!! :/ PLUS mitt eftrelängtade steg 1 mål

NEJ jag vet INTE VARFÖR...och NEJ jag fick INTE ont i magen...och viktigast av ALLT - NEJ jag fortsätter INTE idag!!! :) Allvarligt talat, jag vet inte varför...fick ett fettoflång helt enkelt och blev ätgalen igen. Men det gick över till idag och min SUPERKARAKTÄR är åter på plats - BENHÅRD!!! Idag blir det tre soppor och kvällen till ära en entrecôte med wokgrönsaker från Cecil i kväll. I morgon påskfrossa helt enligt plan och sedan strikt steg 1 igen! Har fullt förtroende för mig själv nu! :)

Helt enligt mina planer blir det nu steg 1 i två veckor, med avbrotten som planerat påskafton och di Leva-kvällen. Däremellan (utom gårdagens flång då - som vi GENAST förtränger nu efter bittert erkännande) ;) strikt steg 1 igen. Sedan kommer jag köra resterande steg i respektive en vecka (som jag känner nu) - så är jag "klar" lagom till vår Kolmårdenresa senast. :)

Resultat efter onsdagens vägning och mätning

Varsågoda - skillnad från "omstarten" till idag:

Startinfo (110407)

vikt hos Gerd
: 74,3 kg

midjemått:
 94 cm
mage: 105 cm
stuss: 100 cm
lår: 50 cm
överarm: 29,5 cm
BMI: 28

-------------------------------
Info (110420)

Vikt hos Gerd
: 69,6 kg (-4,7 kg)

midjemått: 87 cm (- 7 cm)
mage: 102 cm (-3 cm)
stuss: 98 cm (-2 cm)
lår: 48 cm (-2 cm)
överarm: 28 cm (-1,5cm)
BMI: 26,2 (snart "normal")!!!

OCH på KUL - info från allra första början med skillnaden till idag inom parentes:

Startinfo
(100818)

vikt hos Gerd
: 88,9 kg (-19,3 kg)

midjemått:
113 cm (-26 cm)
mage: 118,5 cm (-16,5 cm)
stuss: 107,5 cm (-9,5 cm)
lår: 54 cm (-6 cm)
överarm: 34 cm (-6 cm)
BMI: 33,5 (-7,3)

Imponerande siffror tycker jag själv och stålsätter mig med BENHÅRD karaktär till att klämma ner de sista 4-5kilona med upptrappningen och motion!!! Heja heja - håll gärna tummarna för mig!! :)

Kommer nu äntligen efter två veckor på ren kur att få börja träna igen! Har bestämt mig för att slopa styrketräning med vikter (det hjälps inte, jag tycker det är FÖR tråkigt). I stället kommer jag köra spinning en gång i veckan och pilates en gång i veckan (fortfarande 2 pass i veckan alltså). Ev byter jag något av det (eller om tid finns kör ytterligare ett pass) då och då mot konditionsträning på crosstrainer och någon magövning...men det är allt. Dessa träningsformer ger mig exakt den träning jag vill ha med fokus på rätt grejer (kondition och bålträning). Det i kombination med hundpromenader och vanliga cykelturer med filuren eller till och från jobbet får räcka! :)

Nu ska jag ut i solen coh mysa lite med min älskling medan lillfisen tupplurar lite :)

Ha en fin långfredag  och en underbar påsk!



dag 14 är HÄR!!!

Å det betydet att det idag är sista dagen på ren kur!! I morgon börjar steg 1!!!

Mina "avbrottsplaner" har gjort att tiden liksom ramlat på och dagarna har passerat ganska smärtfritt - SKÖNT

I kväll är det invägning hos Gerd igen och jag kommer också att mäta mig idag. Reslutaten redovisar jag här i bloggen sedan. Det är inte säkert att jag hinner just i kväll, för onsdagar är "mina" tv-kvällar från 20-23 :) Vi börjar med Sveriges Mästerkock sedan blir det Greys Anatomy och kvällen avslutas med nya serien Off the Map. HÄRLIGT!!! Men resultaten kommer - jag lovar :)

Invägningsdagen till ära så ställde jag min på min hemmavåg i morse - bara för att liksom. Och gissa vad det stod: 68,9kg!!! HAHAHA...Åååh vad härligt - 20 kg lättare folket!!!! Ja, jag veeeet, min och Gerds våg stämmer inte alltid riktigt överrens, men så förfärligt stor skillnad brukar det inte vara. Ett liiiitet hopp tändes ialla fall om att jag ramlat ner under 70-strecket även hos Gerd. Spännande!!!

I övrigt ligger planerna som innan. Jag börjar med steg 1 i morgon och vi ska beställa hem mat från Kinakrogen på fredag (kött och wokgrönsaker så fortf steg 1-mat) och "festa till det" lite på påskafton. Sedan race med steg 1 igen och en steg 2-dag den 28 april och sedan race med steg 1 igen sista veckan.... Hoppas Gerd tycker det verkar okej hon också nu bara :)

Nu ska jag slösurfa lite och ta en till kopp te.

Ha en fin dag!

min tajming...

är ju verkligen "klockren" - VARJE GÅNG!! Jag lyckas jämt hörrni!!

Under hela året finns det 4 helgdagar som man firar lite extra med god mat och godis : midsommar, jul, nyår...och påsken...Är det då inte fantastiskt så säg att jag ALLTID lyckas vara i något stadie av cambridge under någon eller några av dessa helger...jämt liksom!? Julen har drabbats två gånger och nu blir det påsken (märk väl hörrni att jag ju nyss åt som vanligt innan jag bestämde mig för att "Äh jag kör de sista kilona nu"...) och påsken hamnar mitt i upptrappningens steg 1... :/

Det blir vanligtvis ett himlans pysslande och trixande med sopporna då när det blir så här...men INTE denna gången. Jag fattade ett beslut idag: på påskafton ska vi till mamma på påskmiddag...jag kommer äta den...OCH även unna mig både bröd och påskgodis - DEN dagen. Kommer ta två soppor under dagen också förstås. Inget meckande, trixande och sånt nu. Kör på så här den dagen och kör med steg 1 innan och efter som sig bör.

En annan dag som jag kommer ändra lite på är den 28 april. Då ska min mamma och jag på konsert i Kalmarsalen - Tomas di Leva!!! :) Vi kommer gå ut och äta middag innan på finrestaurang och jag kommer äta det jag vill då. Den dagen kommer jag alltså också köra mer åt steg 2-hållet och bara ta två soppor och ett riktigt mål mat. Inget godis och sådant då förstås, men likaväl en avvikelse från steg 1. Sedan kör jag på igen en vecka till med steg 1 - så får vi se vad det ger!!

Känner mig supernöjd med mina beslut och tycker nog allt de gjorde det lite enklare att härda ut faktiskt. :)

Dag 12 och bara 2 dagar kvar på ren kur nu - dagen idag har varit rätt angenäm jämfört med andra dagar under dessa två veckor... gissningsvis med anledning av mina trevliga inplanerade "avbrott" :)

Snart är det dags för "En unge i minuten" och efter dt blir det sängen!

Ha en fin kväll!!




Fina, fina di Leva ♥

dag 11....

...ååhhh bara 3 dagar kvar nu på ren kur! Skönt!!

Som jag nämnt förut så har den här gången varit rejält mycket tuffare än de andra!! :) Har fått kämpa hårt!! Men, mne ingen har ju sagt att det ska vara lätt heller!

Idag har vi fått svar på en annons som VI svarat på på blocket om boende på gotland i sommar under Medeltidsveckan. Vi har varit såååå sugna på att åka dit, men kan inte vara hela veckan. Det är inte HELT lätt att hitta boende bara för del av den veckan bara kan jag lova. Men så hände det!!! En UDNERBAR kvinna och hennes familj har förbarmat sig över oss och hyr ut en stuga på 25kvm med två rum och kök på sin tomt!!!! Till ett pris som vi inte kan annat än vara supernöjda med - så GOTLAND....here we come i augusti!!! ÅÅÅÅ vad härligt!!!

I början av juni åker vi till Kolmården över en natt! Ska bli så spännande att se Emils reaktion på alla djur - har ÄLSKAR alla sorters djur lille Filuren :)

Så nu är våra förbokade planer för sommaren klara/gjorda - härligt. En eller annan tur till fina, fina Öland blir det ju också förstås. Men för att hälsa på farmor och Mats i husvagnen behöver vi ingen förbokning ;)

Längtar till onsdag nu - invägning och sista dagen på ren kur. Kommer börja äta på torsdagen tror jag (så jag verkligen gjort 14 hela dagar), men vi får väl se vad Gerd säger, om det gör någon skillnad till eller från :)

Har varit ute på långpromenad med hund och vagn i morse och ska dra mig ut mot verandan nu och insupa lite sol under tiden Emil sover! Älsklingen slutar kl 12 idag dessutom - jätteskönt att slippa söndagens "låååååångpass" :)

Ha en fin dag!


som skit....

kan man säga!!

USCH vad gnällig jag känner mig, men HERREGUUUUUUUUUUUUUUD vad träääääliiiiigt det var att köra ren kur den här omgången!! Jag är såååå sugen på att äta...vad som helst egentligen....ge mig NÅT...mögligt bröd skulle till och med funka nu... :) MEN - viktigast av allt - jag hänger i!!! Jag KAN bara inte ge upp nu...det är ju snart över!!

Jag får köra lite "omvänd psykologi" på mig själv för att orka...tänker på att det nu (när denna dag snart är över) i morgon är dag 10 på ren kur (UTAN fusk hörrni) och det betyder att det bara är 4 små dagar kvar sen... Det är klart jag fixar det...eller hur!!? :D En sak som också hjälper kom jag på i dag - det är den sista fredagen på ren kur idag...sista lördagen i morgon osv osv...nästa helg står jag ju i STEG1!!! :)

Har idag också beslutat mig för att lyxa till det nästa fredag! Tänkte att vi skulle beställa hem mat från "Restaurang kinesiska Cecil" då och mumsa i oss. Kommer beställa en medium rare oxfilé (eller entrecôte) med wokgrönsaker...SUPERGOTT, festmat och FULLT tillåtet i steg 1!!! Känns lättare när jag påminner mig om det...knappt en vecka kvar till dess och knappt 5 dagar till jag får äta lite igen!!
 *heja heja* mig :)

Har inte mycket av substans att delge er annars i dag...ville gnälla av mig lite och dela med mig av min misär :)

Nu ska jag gå upp och slänga mig i sängen  och sova...är så vansinnigt trött. Emil vaknade verkligen i ottan i morse...

Ha en fin kväll!!

å en till...

vecka alltså. Ja jag kör på!

Var hos Gerd i går och vägde mig. Det var ju inte samma viktnedgång som de andra gångerna för första veckan(vilket är helt normalt!!!) men jag är supernöjd ändå!! Desutom hade min FETTPROCENT minskat vilket däremot INTE är vanligt första veckan på ren kur eftersom det är vatten man gör av med i första hand - men inte mig emot!!! :)

Mina mått tog vi inte, för vi har inte gjort det på ett tag så just nu har vi inget rättvist utgångsmått att jämföra med. MEN jag tog mina mått hemma vid starten förra veckan och kan redovisa skillnad från dem i alla fall.

Jag valde att köra en vecka till, för det känns verkligen som det värsta är över nu. :)

Ska bli såååå skönt att bli färdig snart också och bara DET gör det värt att pinas (om det blir jobbigt) lite till!! :D

Räknar neråt nu istället för det gör det ännu enklare att "stå ut" :) Alltså idag är jag på dag 8 på ren kur och i mitt huvud och enligt mina beräkningar så är det då bara 6 dagar kvar på ren kur (eftersom dag 8 redan börjat liksom). En baggis väl - borde det inte vara detl!!?? :)

Jag matfixerar som en GALNING och kan rikigt känna SMAKEN av maten jag obcessar över!! Haha...

Rostade mackor är en återkommande fixering och mackor över huvudtaget är en "last" jag har. Just nu har jag även fått ett väldigt sug efter pizza och cheeseburgare...märkligt men sant. Det är ju inget jag äter eller blir sugen på så ofta annars... :) Nåja det är INTE långt kvar, särskillt inte med tanke på allt jobb jag redan gjort hittills liksom! Sedan kan jag ju unna mig dessa olika saker ibland - med GOTT samvete hörrni!!! Som vilken normalviktigperson som helst!! Vilken underbar känsla det är att få säga så utan att lura mig själv!!! :)

Resultaten från i går:

viktminskning: - 2,6kg - ny vikt 71,7

måttminskning:
midja: -4 cm 
mage: -2 cm
stuss: -2 cm
lår: -2 cm
arm: -0,5 cm

- PÅ EN LITEN VECKA!!!!! :) Åååh va härliga siffror!!

Nu ska jag "fika" lite i form av en kopp te utan varken något i eller till... :)


Ha en fin dag och kämpa PÅ alla som kör viktminskning - det GÅR jag lovar!!!!!




mmmm...pizza.....mmmmm *s*


snart en hel vecka gjord...

minsann hörrni!! Dock har denna första vecka inte gått helt smärtfritt!!!

Jag har kurat precis enligt konstens alla regler...min matfixering kom som ett brev på posten dag 4 och jag har varit förstoppad. MEN det är inte allt - den här omgången har jag varit rejält trött igen, men inte som sist förstås. Jag har varit mycket mer hungrig än tidigare rena kurer (tror jag - får nog blicka tillbaks i bloggen för att dubbelkolla det...) ;) Det har varit SUPERTUFFT!!! Både för mig och mina närmaste, med hungerkänslor och omotiverad irritation. Jag känner mig liiiiite bättre idag och hoppas på ytterligare förbättning till i morgon - för då kör jag på en vecka till.

Jag har tappat motivationen ett par gånger under veckan också, men det som faktiskt hjälpt mig DÅ är att ställa mig på vågen!!! Ja, jag erkänner att jag har vägt mig var och varannan dag, men det har denna gång varit BRA för psyket! :D Det har hjälpt mig att "orka" fortsätta kura - det går ju så fort neråt och snart är jag i hamn!!!

I morgon är det första invägningen hos Gerd och hoppas ni hjälper mig att hålla tummarna för fina resultat! OCH för att motivationen håller i sig för att köra ytterligare en vecka!!! :)

Hoppas ni andra som kämpar med vikten håller ut!! Heja heja - ni klara det här!! :)

Nu ska jag slappa en stund i väntan på att det ska bli dags för "lunchshake" :)

Ha en fin dag!


mmmm...kaaakaaaaa...mmmm ;)

Paus...

Japp som rubriken säger - jag har tagit en liten paus :) En liten paus från kurandet (men inte bra mathållning dock) och en liten paus från bloggen.

Jag har under denna pausmånad ätit mat fullt ut och KLARAT av att HÅLLA VIKTEN!!! TROTS en del guldkanter här och där!! Vid ett tillfälle under perioden blev det lite väl mycket guldkanter vilket resulterade i en tvåkilos-viktuppgång. Det jag då gjorde var att ta tag i mitt ätande (fortsatte med bra mat enligt Gerds schema) och drog in på "slarvet"...en vecka senare hade jag gått ner dessa två kilon!!! :) Håller alltså vikten nu!! DET FUNKAR HÖRRNI!!!

I och med denna paus och min förmåga att hålla vikten trots att jag äter (jag SER ju att det GÅR liksom) så har jag nu åter kommit fram till att jag vill köra ren kur igen. SISTA RYCKET!!! Vill ju ner mina "felande" 9 kg nu till sommaren!! :)

Initialt kör jag nu två veckor ren kur tänkte jag...MEN blir det "bara" en vecka och sedan upptrappning så är det HELT okej! Eller OM jag pallar 3 veckor så kör jag på det. Jag tar en vecka i taget helt enkelt :)  

Är inne på dagens andra shake nu och har klämt i mig halva dagsintaget av vatten :) Nu jäklar kör vi igen!!!

Drömmen om 65kg - here I come!!! Delmål 1: ner under 70-strecket!!!

Nu ska jag avsluta min "lunch" och sedan gå och väcka lillsparven som snart sovit klart sin middagslur och behöver lite mat :)

Vi hörs snart igen om ni orkar och vill!

Ha en fin dag!

PS. Svullade i måndags och tjuvfuskade lite i går innan kurstarten - sätter tickern på 74 och "börjar om" där.. DS :)

RSS 2.0