är det inte fantastiskt...

vad BRA man är på att lova runt och hålla tunt!! Hahahaha...

Jag lovade ju en ny kategori till exempel...var är den undrar ni...(och jag) med rätta!! :)

Världens äldsta (måste vara det) ursäkt är det som passar in här: Jag har helt enkelt inte haft tid!! Förlåt. VARFÖR jag inte haft tid däremot vet jag inte...har liksom bara inte hunnit med!! :) AJA men det KOMMER jag lovar, men törs inte säga när :)

Idag är det invägning hos Gerd. Det ska bli spännande att se vikten idag eftersom jag gått på steg 4 i princip hela tiden under dessa två veckor av olika anledningar.. och jag kommer att återkomma med mer info i kväll - DET lovar jag däremot!! :) Då kommer jag även berätta lite kul saker som hänt här!

Nu ska jag luncha lite och busa med min lille plutt en stund!! :)

ha en fin dag!
Kram

skönt att ha rätt :)

Eller hur?!?!

Jag har gjort rätt!! Jag har tänkt rätt och har fattat rätt!!! Å det gav resultat!!! GÖTT!

Under perioden 3 januari till 16 januari (mellan mina senaste besök hos Gerd) har jag, som ni kanske läst, kommit till något slags insikt och så smått börjat få ett sunt förhållande till både mat och godis! Ett så sunt förhållande så att jag, ett gäng "guldkantsdagar" till trots, faktiskt GÅTT ner i vikt!! Ett drygt halvkilo (lite mer) på två veckor!!!!!

Vi har haft/varit på ett gäng kalas med tårta, kakor, bullar och godis. Vi har haft fredagsmys med godis, choklad och chips... Vad är hemligheten undrar ni?!! Jo, smaka och äta, MEN att kunna begränsa sig i intaget av godis!!! (på samma sätt som man begränsar sig i intaget av mat). Numer (hoppas m a o att det håller i sig) så KAN jag det!! MEN - det är inget jag kunnat göra tidigare!! Det här har liksom mognat fram under min viktresas gång.

Jag kommer mer och mer till insikt om att cambridgekuren FÖR MIG inte bara är en tillfälligt viktminskningsmetod. Jag hamnar rakt i klyschan livsstilsförändring! Ja, för så ÄR det. Cambridge (och Gerd) har ju fått in mig på rätt spår för att ta hand om mig själv, min hälsa och min kropp! :) Även om jag inte riktigt är "där" än så har jag ju kommit en bra bit på väg och det känns fantastiskt!!! 

Vi har även (äntligen) lyckats planera in lite "fasta" träningsdagar för mig i 14dagars-intervaller. Jämna veckor kommer jag träna på gymmet onsdagar (em) och fredagar (fm/middag) och ojämna veckor på måndagar (em) och torsdagar (em). Startar på torsdag då jag ska till gymmet och få mitt träningsprogram upplagt av en PT. Har bestämt mig för att gå eller cykla till gymmet alla dagar som vädret tillåter!!

Till detta kommer en ev söndag då och då som jag kommer försöka snika till mig lite tid och gå och simma, bubbla och basta lite. Det är helt beroende på om vi får hjälp med barnvakt så det tar jag lite som det kommer :)

Utöver det här så blir det ju - hundpromenader på en dryg timma om dagen (tidig morgon) och när vädret tillåter och jag är ledig blir det en extra liten promenad med Emil i vagnen under dagen också. Tänkte även försöka köra en mil på träningscykeln på kvällarna...i väntan på våren då jag kan cykla på riktigt!! :)

Hur jag tänker, hur jag gör och vad jag äter tänkte jag ta upp i en egen kategori - Mat! Ett första inlägg kommer väldigt snart! :)

Nu ska jag strax ta lite fika, en god smörgås och lite gurka!

Ha en fin dag hörrni!

Kram

PS. Foton kommer snart! När jag kommit tillbaks ner till 68,9 igen (minus 20 kg alltså) så lovar jag att ta några! DS


ahaaa...OKEJ....

...jag har nog fattat galoppen nu....tror jag...vill jag tro...hoppas jag

Men "first things first" som det så fint heter :) Jag var hos Gerd 3 januari och fick min DOM!! :( Ja ni vet jag skötte mig kanon över jul/nyår, men min kropp gjorde det inte av någon anledning... Det kändes SÅ tungt (hahaaa) att gå och väga sig då. Hur som helst; Jag har över jul GÅTT UPP 2,8 kg! :( Erkänner det för er utan omsvep - för rätt ska vara rätt. Delar med mig av mina framgångar likaväl som mina motgångar!

Som jag så förståndigt konstaterade i mitt förra inlägg så ÄR ju julen en väldigt extrem tid när det gäller mat och annat - för ALLA oavsett om man går på diet eller inte. Det är ju (handen på hjärtat) inte många som INTE går upp över jul/nyår...Eller hur?!? ;) Mitt konstaterande, visade det sig, var fullständigt korrekt även om man går på CK. Gerd var inte ett DUGG oroad över eller "besviken" på min viktuppgång!! Det var ju väldigt skönt att höra förstås, men jag var däremot väldigt besviken...på mig själv...på min kropp...på Cambridge...på allt!! Varför funkade det inte över jul!??! Jag VAR ju så duktig med allt....:( Efter en stunds samtal så övertygade Gerd mig om att det inte "var så farligt" och att det extrema i jul/nyår definitivt inte får jämföras med en "vanlig" guldkantshelg! LITE lättare om hjärtat kände jag mig då förstås, men det är ju aldrig kul att gå upp under ett pågående viktminskningsprogram...

Vi diskuterade lite kring mina CK-planer för våren och jag meddelade mitt måldatum (för 60kg (säger jag), för 65kg (säger Gerd)) och satte upp det till 15 mars (min födelsedag). Så tills dess gäller det nu!! (jag har dock ett "hemligt" datum till som jag kan gå på och det är 1 juni - men där är det DEFINITIVT 60kg som gäller inget annat!!) :) Summa sumarum så satte vi - gemensamt beslut - tillbaks mig på steg 3 med lite tänjbara gränser. Jag kör i stort steg 3, men om jag känner för det så kan jag äta exempelvis frukost också en eller annan dag. I övrigt strikt steg 3 som gäller... :) Det går kanon! Jag har även då och då unnat mig lite guldkant i form av någon pralin eller kaka...men bara på särskilda dagar och planen är totalt 4 guldkantsdagar under en tvåveckorsperiod - som om det vore "som vanligt" liksom. Vill testa detta sätt nu fram till nästa invägning (17 januari) och se vad det genererar i, sedan fattar jag nytt beslut igen :) Planen att INTE gå tillbaks på ren kur förrän jag PÅ EGEN HAND nått 65kg står fortfarande fast!! Jag ska "äta mig ner i vikt" nu och inte "fuska med bekväma rena kuren". Det får ta lite tid - det allra värsta är ju gjort nu!! 20kg (+/- ett par nu över jul) ;) är ju kanon!!

Så tillbaks till min inledning: Jag har fattat galoppen nu!!! Verkligen kommit till någon slags insikt!! (hoppas Gerd läser detta nu - OM det är rätt insikt då alltså) haha... ;)

Jag har nu tagit tag i detta och hittills minskat (är INTE klar) dryga 20kg!! Nu har jag bestämt mig för att det viktigaste precis NU är inte antalet kilo som minskar på vågen utan hur jag förhåller mig till mat och godis. Hur jag lever mitt liv - hur jag resonerar kring matvanorna etc... SJÄLKLART ska ju kilona bort - det är inte det, MEN det GÖR inget om det bara är LITE minskning varje vecka eller om det till och med står still någon vecka. Det viktiga är att jag "lever som vanligt" i kombinerad kur och LÄR mig hantera mig själv runt mat och godis! Viktminskningen ska komma som en "bonus" och en "vinst" liksom och inte vara det PRIMÄRA syftet för mig med kuren!

Detta slog mig i går när jag tänkte tillbaks lite på min vecka och konstaterade att jag "omedvetet" faktiskt gjort väldigt många kloka medvetna val!!! Utan problem!! :) Gårdagen t ex valde jag till en av mina "guldkantsdagar" för vi har lite annat på tapeten i helgen och för att jag kände för det helt enkelt. Åt någon extra riskaka/smörgås och så, men jag tror inte att jag överskred "normalkvoten" på kolhydrater med så mycket trots allt. Jag åt sammanlagt 5 st praliner och några nötter + en STOR saftig apelsin på kvällen framför tv:n och var nöjd så!!! OCH - NU ska ni få höra!!! Jag hade egentligen plockat åt mig 6 STYCKEN praliner men var tillräckligt nöjd efter 5 st så den SISTA i papper (som jag egentligen ÄLSKAR - hade ju sparat den bästa till sist) LADE jag TILLBAKS i sin PÅSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Har ni hört!!! :) Känner mig så stolt över mig själv!! Jag konstaterade bara helt kallt att "nähepp - den behövdes inte jag är "mätt" på godis". SÅ var det med det!

OM man aldrig varit tjockis/godisgris/frossare eller liknande kan man inte fatta den underbara känslan av detta (som jag lovar var FÖRSTA - men definitivt inte SISTA) beslut!!

Ni andra - förstår ni hur underbart det kändes efteråt?!?!? :D Fantastiskt!!

Detta var det största, men inte det enda beslut jag fattat under veckan och inser mer och mer att jag snart kommer kunna leva ett normalt liv med normalt förhållande till mat!! :)

Nu är det dags för lite "frukostmacka" för mig och gröt till min underbare Emil som jag hör har vaknat i rummet intill.

Ha en fin dag alla!
Kram

PS. Skrev inlägget i morse men hann inte pulicera det förrän nu - tänkte om ni reagerar på "fruksotmacka" :) DS

nytt år - nya tag!! :)

Ja eller fortsätta som innan snarare :)

Jag är sååå stolt över hur jag skött mig under jul- och nyårshelgerna!!! Jag har varit superduktig med mat- och godisfördelningen och inte fuskat och grejat!! HEJA HEJA!!

MEN MEN MEN - trots detta känner jag det som om jag gått upp i vikt faktisk! :( Jag har skött mig men min kropp har det INTE! :( Känns jättetrist! Hoppas det inte handlar om många kilon bara!! :(

Är medveten om att jul och nyår ju är RÄTT MYCKET mer extrema än en vanlig helg, så jag hoppas att det är DET som är orsaken till ev viktökning och inte det faktum att jag bara satt "guldkant"...för då blir det segt att motivera sig framöver. Kan man inte ha "guldkant" på helgerna utan att går upp i vikt sedan då!?!?!?! HERREGUD!!! :(

HUGA!! Hemska tanke!! :( Nåja - saker och ting ska redas ut idag under mitt besök till Gerd. Vi ska ta ett snack och lägga upp mitt schema nu inför våren! :) Återkommer med mer info efter det m a o :)

Har desstuom nu fattat det TUNGA beslutet att inte fortsätta med ridningen just nu! :( Jag har en himla bra grupp som jag rider i och så, men tiden (fredag kväll) funkar inte längre för oss helt enkelt! Har varit i kontakt med ORK i frågan och fick tisdagkvällar som ett alternativ, men det går inte alls heller tyvärr... :( Ska fundera lite och kolla andra eventuella alternativ på deras hemsida, men det känns mörkt... Återkommer i den frågan också :)

Har ju tidigare beslutat mig för att börja simma/vattengympa lite och tror att jag till det ska lägga på ett eller annat gymbesök också (om jag nu inte fortsätter med ridningen)...Märker att jag behöver träna lite intensivare nu...det finns en hel massa "mjukdelar" som blivit väääldigt mycket mjukare under viktminskningen... :) Tänkte isf se om José kan hjälpa mig att "trolla bort" det...ska kolla igenom almanackan med min älskling i dag och sedan ringa och boka tid!! :)

Ska denna vecka se till att bli klar med mina vänners hemsida (och broschyren), så de kan dela ut adressen i och med "återstarten" efter alla helger, den 10 januari! :)

Nu ska jag jobba på lite igen! :)

Önskar er en fin dag!
Kram




FINASTE Ridgebacken Agathon ♥ befinner sig (och känner sig säkert riktigt nöjd med det)
i händelsernas centrum mitt under brinnande julklapssutdelning!! :) ♥

RSS 2.0