..TACK SNÄLLA NI! :-)

Corey, Ellinor och Hanna : Jättetack för era peppande ord och era påhejningar!!! :) Kramar till er i mängder! ♥

Anita: Merci ma petite cherie!! Un jour je redevienrai comme j'etait avant (enfin...presque au moins) :) !! Comme je l'etait a l'époque Toulon! ♥ Te rappelles-tu?! ;) "gros gros" BISOUS ma belle! ♥

Ha en underbar dag ni alla!
Kram


...äta 4 gånger om dagen-problemet!!

Snikar åt mig lite bloggtid så här på lunchen...man "äter" ju inte särskilt mycket så det går ju att luncha vid datorn! :)

Jag vill skriva redan nu för jag kommer antagligen inte hinna/orka i kväll. :) Jobbar till 4 sedan ska jag åka och handla grejer till lille Filuren ♥ (håller på att försöka få bukt med väldigt hård liten magge..). Efter det så kommer både mamma och pappa en sväng och hälsar på i kväll...sedan ska jag äta och...ja tiden räcker inte till. Vill ju hinna umgås med mina underbara grabbar också! ♥

Igår blev det hastigt och lustigt också...ville hinna delge er mina resultat, men också ha tid med älsklingarna och komma i säng i tid! :) Glömde då lite saker som kan vara värt att berätta om. Jag har bl a  fått en fråga om hur ofta/mycket jag motionerar och svaret på denna fråga blir:

Jag tränar inte något speciellt just nu - MEN ambitionen är att ta upp lite träning på gym några dagar i veckan (gymkort har jag redan). Tanken var att börja nu när jag äter lite...så det blir en snar fråga att ta hand om. Vet inte om det bara blir gymmet eller 1dag gym och 1dag simma...till att börja med...sen får vi se! :)

I övrigt då så tillämpas s k vardagsmotion i form av cykel till jobbet när det är väder samt långpromenader med hunden (eller hund och vagn som det ju blir ibland) :) Har sedan två dagar tillbaks börjat med att gå tidiga morgonpromenader (50-60 minuter alltid) med Agathon, före frukost, de dagar jag jobbar och ändå måste upp liksom! Det är helt underbart skönt! Dels blir man mycket piggare under hela dagen och dels har man ju "gjort sitt" för dagen sedan. Sedan har jag ju ridningen på fredagar - men den tänker jag inte så mycket på som sport (fast det ÄR ju verkligen det) för det är mer nöje för mig! ♥ :) Det är den motionen jag får - just nu. Förhoppningen är alltså att ha möjlighet och tid att öka på med lite träning... vi får se när det blir! :)

Under besöket hos Gerd i går så diskuterade vi en massa olika saker. Dels berättade jag om mina "fusk" i helgen som var. Hur jag kände och resonerade då. Gerd tyckte (precis som jag själv) :) att jag varit kanonduktig och hanterat situationerna precis som man ska! Skönt att höra. Hon är även glad över min sannslösa motivation. :)

Jag påtalade även mitt problem med att jag missar min sista shake allt som oftast och fick tips om hur jag skulle göra. Jag delar upp alla mina tre shaker under dagen INNAN jag äter kvällsmat! Så nu har jag druckigt två och ska ta en tredje vid typ 15-tiden...Det kan vara den perfekta lösningen faktiskt! Betydligt enklare att hinna med alla då! :) Det som annars händer (om man äter "för lite") är att viktminskningen kan stagnera istället för att kroppen ställer in sig på "svält" och "sparlåga"...ja ni vet precis som i vanliga fall. Man KAN inte banta korrekt genom att inte äta...det går inte bra alls..  :)

Fick även en härlig "nyhet" (ja förutom mina finfina resultat då) :) att lite mjölk i teet då och då är helt okej även nu under steg 1 (när jag kommer till steg2 så kan jag ju dricka mjölk som vanligt). Dock inte för ofta...så vad jag bestämt mig för är att jag dricker te med mjölk lite som min "guldkant"...Kanske i soffan framför en bra film någon kväll eller liknande. Alltså bara ibland! :) Härligt!

Berättade även om mina hotellnätter i stockholm och planerna på att "frossa" i hotellfrukost. Gerd tyckte det var en jättebra ide om jag kände för det. Dels ger det mig ju något att se fram emot och dels blir det åter ett litet test för mig. Ja, alltså jag tänker äta som jag vill till frukosten men bara för det så får det ju absolut inte bli massa godis/snask eller onyttig mat övrig tid. Det är DET tänket som är viktigt att få - superviktigt för livsstilsförändringen som det ju handlar om med Cambrigekuren! :) 

Nåja nu ska jag jobba lite igen.

Önskar er en fantastisk eftermiddag och kväll!
Kram



Härliga höstfärger i vår trädgård...♥


TVÅSIFFRIG viktminskning...inte illa!!!! :-D

WOHOOOOOOOOOOOOOOO!!!! Ja ni läste RÄTT!! TVÅsiffrigt!!!

Både jag och Gerd höll på att få DÅNDIMPEN idag när jag klev upp på vågen!! Om viktminskningen med Steg1 fortsätter så här så blir det att stanna i det...inte behöver jag ren kur då inte!! :)

Idag har det inte hänt jättemycket, så jag ska inte sitta här och skrävla och skräna om allt möjligt skräp! Istället kommer här mina resultat för denna vecka. Som vanligt i jämförelse med första värdena vid starten!!

Håll till godo:

Varsågoda - skillnad från start till idag:

Startinfo (100818)
vikt hos Gerd : 88,9 kg

midjemått:
113 cm
mage: 118,5 cm
stuss: 107,5 cm
lår: 54 cm
överarm: 34 cm
BMI: 33,5

-------------------------------
Info vecka 5 (100929)
vikt hos Gerd : 77 kg (-11,9 kg)

midjemått: 94 cm (- 19 cm)
mage: 106 cm (-12,5 cm)
stuss: 101 cm (-6,5 cm)
lår: 50,5 cm (-4 cm)
överarm: 30 cm (-4 cm)
BMI: 29 (inte längre fetma)!!!!!!

Fatta att jag gått ner 2,9 kg på 12 dagar!!!! Och då ÄTER jag ändå en gång om dagen!!!:)

VILKA SIFFROR VA!? Efter en och en halv månad!!! MÅSTE bara fira mig själv med ett HURRA HURRA och en klapp på axeln i vanlig ordning *klappklapp* :D

Blir lite snålt med text idag, men som sagt - inget exceptionellt som hänt...mer än mina siffror då och...ja...de ser i ju här ovanför! :)

Nu har jag bara 2 kg kvar till mitt första stora delmål 75kg!!! JIPPI!! Hoppas den här fantastiska minskningen håller i sig ett par, tre gånger till nu så kan jag snart börja med upptrappning! Håll tummarna!! :)




Nu blir det faktiskt sängen för mig - upp tidigt och ut med hunden gäller ju i morgon bitti igen! :) Var ute i morse på en 50-minuterspromenad (med Adam och Gry i öronen) innan frukost och det var HUR GÖTT som helst och även resten av dagen sedan!!

Ha en fin kväll!
Kram






Hur mycket gör nya rutiner tro...?

Jaaa alltså motionsrutiner..typ... :) Vi måste försöka få till någon slags fungerade rutin på morgonen nu! Det kör verkligen ihop sig de dagarna jag jobbar...alltså....fundera och hitta lösning.

Jag tror att om vi kan få igång vår sannslöst MORGONTRÖTTA ridgeback lite tidigare så skulle det lösa en hel del faktiskt. Följdaktligen är det nu bestämt att JAG ska upp tidigare!! Nu är jag ganska LAT av mig - väntar till Emil vaknar innan jag pallrar mig upp även på jobbdagar!!! Visst det funkar ju när han vaknar 5:30-6:00...men i morse vaknade han inte förrän 07:00..hur blir det då liksom? HUGA!! Nä UPP med tuppen vid typ 5:45-6:00 och UT med hunden på morgonen!!! En (minst) 50-minuterspromenad innan frukost och dusch kan bli riktigt kanon!! Dessutom - då han man ju "gjort" sitt liksom...på eftermiddagen är det sedan husses tur att gå ut på långpromenad. :)

Om jag inför detta och efterlever det, så kommer morgonen bli MYCKET mindre rörig! Alla kan "vakna" och morna sig i sin egen takt (utom stackars Agathon då) :D haha...men han kommer nog att uppskatta dessa tidiga morgonpromenader när han kommer på att han slipper BARNVAGNEN de dagarna! Annars är den lite "jobbig" och i vägen tycker han! :)

Dessutom om man har en fin morgonrutin redan nu så blir det ju ÄNNU bättre sedan när Emil blivit större och kanske hela familjen vill äta frukost och mysa tillsammans även på vardagmornar!! :) De andra kommer ju ha vaknat och gått upp lagom till vi kommer in igen! :) Jag har frivilligt anmält mitt intresse till morgonpromenaden, men Johan vill gärna också ta den ibland..det kan han få..ibland! Jag tänkte att det kanske är ÄNNU effektivare att gå ut på morgonen..ja ni vet...innan frukost...Det ska visst vara extra bra för fettförbränningen! ;)

Vi får väl se om de inplanerade nya rutinerna gör någon skillnad i viktminskning...det lär väl märkas liksom...på våg-informationen från Gerd vid varje invägning... :) 

Nähe..nu ska jag äta...sedan blir det soffan och det är stickning som gäller... :)

Ha en fin kväll!
Kram



Ska nog börja väga mig på det här sättet istället! ;)


Kvällarna bara rusar förbi!!!

HJÄLP!! Vart tar tiden VÄGEN hörrni!? Jag tappade tiden även i går! 0.0 Vad händer!!!

Jag får väl återigen "skylla allt" på min vän Camilla. Det är hennes "fel" att jag började rida och nu också hennes "fel" att jag inte har tid att sitta vid datorn varje kväll. ;) Jag ägnar mina kvällar åt att sticka nu för tiden!!! GUD vad det är kul hörrni!! Lyckades med konststycket att sticka slätstickning med ett par varv i "relief" under gårdagens stickning...dessutom bytte jag färg!! Haha...Stackars Camilla hon får väl dåndimpen när hon tittar och ska "bedöma" mitt "konstverk!! :) Jag KAN ju inte dessa saker, men testade ändå lite på känn liksom... :) tänkte typ "undrar vad som händer/hur det blir om man gör så här"...hahaha

Hur som helst - är det så att jag inte skriver här en kväll så kommer det ett inlägg under nästkommande dag istället...så ni inte tror att jag "gett upp" och inte håller på med kuren och kämpar med vikten längre!! För det gör jag!! OCH - hörrni - i morgon är det invägning hos Gerd igen efter jobbet!! :) Ska bli kul att se hur mycket (eller hur lite?) som hänt under denna period av steg1... intressant! :) I morse "smygvägde" jag min på min galna våg igen...fick de skojiga siffrorna 77,7kg...!! Inte illa om de stämmer - vilket de antagligen inte gör...men i alla fall! Snart, snart, snart är jag där go´vänner....vid mitt första RIKTIGA delmål!!! 75kg...Spännande!!När jag väl ÄR där så betyder det att jag gått ner fler antal kilo redan än vad som är "kvar" för mig att gå ner till idelavikten 63kg!! HUR skönt som helst att tänka på!! Fast sedan tänker jag trycka ner lite till...förhoppningsvis...vill ju till 60 eller strax under egentligen...men bara det att komma under 70 är ju en dröm kan jag lova...fast jag SKA ta mig hela vägen så det så!! Härligt att känna mig så motiverad!! Det är IDAG svårt att tänka tillbaks till den ICKE-motivationen som jag hade under de första två veckorna på ren kur!! Skönt att det är över...DEN pärsen kommer jag ALDRIG mer behöva genomlida - vad sägs om det!!! :)

Nu ska jag gå och se om Emil ♥ inte vaknar snart...han slocknade som en sten på väg hem från babysimmet idag...han har sovit "över" maten och allt..börjar bli dags för honom att gå upp snart om han ska kunna sova i kväll! Liten tröttis! ♥

Ha en fortsatt fin eftermiddag!
Kram

PS. Är faktiskt ledig resten av eftermiddagen så inte sitter jag på arbetstid och bloggar - det ska ni inte tro!! :) DS




ALLTID godare att dricka vatten ur mammas glas...inte så lätt för mamman att dricka med liten korv som rycker i glaset hela tiden!! ♥♥♥

Viktuppgång...?

Ett till extra inlägg (låter snart som "trafikredaktionen"...hahaha) med anledning av en fråga som kändes viktig att svara separat på. (Det är nämligen så att jag inte kommer forstätta svara på varje fråga jag får med ett enskilt inlägg...kommer det fler frågor framöver så bakar jag in dem i mina dagliga inlägg.) :)

Elin (välkommen till min blogg förresten) undrade hur mycket jag hade gått upp sedan festen i fredags. Ni som följt mig från början vet ju att jag har en GALEN våg hemma så den är inte mycket att lita på. Dock så springer jag ju (som ni också vet) och "smygväger" mig på den ibland i alla fall. ;D OCH... MIN GALNA våg visade inte någon som helst viktuppgång denna helg...dock en liten nedgång på ett drygt kilo sedan jag stod på den sist (vilket var i onsdags tror jag...är inte säker...). Så slutsatsen blir då att jag INTE haft någon viktuppgång sedan festen.. :) *yaaay*...MEN Elin glöm inte det jag skrev om att jag "fuskade" med några snacks...hade dock tillräckligt med "pli" på mig själv för att låta bli resten...att INTE tänka "jaja, men nu har jag ju redan fuskat genom att äta snacks så "skit samma" om jag fortsätter"!! Det är DET som är den RIKTIGT FARLIGA FÄLLAN!!!
Känner du dig det minsta osäker på om du ska kunna "hålla" dig så "testa" inte att äta något över huvudtaget...det är mitt TIPS...men inte någon pekpinne :)

Det du funderade på rörande min sista shake så har jag inte haft några som helst problem att ta den under REN KUR (tog faktiskt också min sista shake vid 21-tiden då), men jag ska ju äta 4 gånger om dagen nu (3 shaker och ett steg1-mål) och det är DÄR ekvationen inte går i hop... Äter shake till frukost och lunch sedan steg1-mat till middag vid typ 17-18-tiden...då blir jag inte hungrig mer sedan den kvällen nämligen. Och - för de som undrar - NEJ det är inte nu jag ska ta bort en soppa och ersätta med mat!! Därav mitt dilemma... Får i mig för lite....gissar jag...måste kolla upp detta med Gerd. Jag MÅSTE ju lära mig att äta fler än tre gånger om dagen!!!

Jaja...nu måste jag jobba lite igen!

Ha en fin dag!
Kram

Vilket steg är vilket ja...?

Ett litet extra inlägg med anlednign av en fråga jag fått...

De olika stegen i Cambridge upptrappning förvirrar ganska bra :)

Enligt de papper jag fått från min konsulent Gerd så sker kuren enligt följande..

Först har jag under en månad gått på ren kur - som ju innefattar BARA soppor 3st om dagen.

Allra första upptrappningssteget kallas Steg1 och är mest till för att "vänja magen" vid fast föda igen. Då äter man ett mål mat med bara proteiner och grönsaker OCH sina tre soppor varje dag. (Det är här jag är nu.) Det rekommenderas att man stannar i varje upptrappningssteg i minst en vecka, MEN man kan utan problem fortsätta mycket längre än så om man vill. (Det är det jag tänkt göra - stanna i steg 1 så länge det "behövs"). Steg 1 används som väldigt effektiv viktminskning för de som inte "pallar" med att göra helt ren kur....eller de som (inkl mig sälv) gått länge på ren kur och vill fortsätta gå ner i vikt relativt snabbt, men ha "tillåtelse" att äta samtidigt...TYP (Hörrni lägg märke till att jag skriver TYP, det är alltså inte någon LAG utan ett förslag och en personlig åsikt och något som passar mig men kanske inte alla...) :D

Sedan kommer Steg 2 - DÅ lägger man till ett "riktigt mål mat" om dagen (med kolhydrater och allt) och tar då oftast bort EN av sopporna (en del gör det inte utan äter tre soppor ett tag även nu har jag förstått)- det är väl egentligen här den "rätta" upptrappningen börjar.. :). Man lägger även till lite mellanmål succesivt och sedan tar man bort sopporna succesivt och ökar på antalet måltider och mellanmål ända upp till steg 6 (eller ännu högre kanske - minns inte på rak arm) och äter till slut bara mat på ett korrekt sätt! :) 

Jaja...kanske får jag förtydliga bättre med mina papper framför mig! :)

Nu är det lite arbete som ligger på tapeten! :)

Ha en fin dag!
Kram

Men...var tog LÖRDAGEN vägen?!

Jag begriper ingenting...lördagen kom och försvann liksom. Hann inte ens in här och skriva! :) Ja det är inte mycket att göra åt, hur som helst....här är jag ju nu ialla fall... :)

Höstfesten vill ni förstås veta hur det gick på. Det gick fint! Jag hade ju innan bestämt att jag "fick lov" att ta lite av ev såser på buffen utöver allt kött och grönsakerna. Innan mat och bowling så minglades det lite med fördrink (utan alkohol för mig förstås) och tilltugg. Bland tilltuggen fanns några små gurkstavar - kanon för mig ju, men fler ville ha av dem så de tog slut fort...eftersom de var så få... Under bowlingen fattade jag ett beslut om att jag faktiskt fick smaka på det andra tilltugget också...det var majschips (tortillachips som till taco alltså) med salsa och aiolidipp - åt nog typ 15-20st...en och annan liten chilinöt slank ner också! :D MEN det är sedan RESTEN av kvällen som jag känner är viktig...jag höll därefter min plan OCH tackade även nej till efterrätt - glass med varm bärsås... :) Bara för att jag smakade på snacksen så betyder inte det att jag ska släppa lös helt  - eller "me laisser aller" - som fransmännen säger... :) Drack isvatten och en HALV cola light under kvälles lopp! :) Är supernöjd med mig själv! Dock säger mitt psyke mig att jag under denna HELG blivit fläskig om magen igen...mer än innan... lite jobbigt...men får skaka av mig de dumheterna!! :( 

Lördagen "kom och gick" som sagt. Åt EXAKT som man ska under hela dagen (Ni vet - tre soppor och ett steg1-mål...fast nu kom jag på att det bara blev två soppor nu igen :/...). På eftermiddagen var jag hos Camilla som ska lära mig att sticka (och även virka på sikt)! Första lektionen gick kanon - och jag övar och övar!! Det är bland annat en av anledningarna till min frånvaro igår...Övar på att sticka!! Dessutom har vi en liten 9-månaders kille som har väääääääääääääääldigt svårt att komma till ro och somna på kvällarna nu sedan typ tre dagar, så det blir långa kvällar... Lilla hjärtat! Men det hör visst till utvecklingen tycker jag mig minnas att BVC-Ulla-Carin sade sist vi sågs...det går över :D

Idag har vi varit på kalas hos min fina mamma - bästa mamman i världen fyller år idag! ♥♥♥
DÅ tänker ni, så "fuskades" det "igen"...? NÄ!! Eller jaaa fast näää....hahaha...jag är såååå dåligt på att "fuska"... Fina, fina mamsen fixade så jag fick vad jag får lov att äta! Kött och grönsaker (färska, kokta och inlagda) till maten fick jag Loka. "Fusket" bestod i att hon hade lite smör på de kokta grönsakerna och köttet + kantarellerna stektes i smör och inte i olivolja (som jag gjort med min mat hittils i steg1). DESSUTOM - så smakade jag 2 plommon och ett hallon + mjölk i mitt te...HUUUGA! Ja det var mitt fusk...De andra åt gräddsås med kantareller i - jag åt skysås och kantareller. De anda fick tårta till efterrätt - jag "lyxade till" mitt te med lite mjölk istället... Plommonen och hallonet smakade jag på innan maten... :)

Så hörrni det var min helg det. Trots mitt "snesteg" i fredags (som jag står för till 100%) så har jag klarat mig från att "me laisser aller"  under resten av helgen :D  Nu kör vi på som vanligt hörrni! Tre soppor och ett steg 1 mål om dagen. Jag MÅSTE få till det med mina 3 (TRE) shaker...det är så svårt. Idag kommer det INTE bli av heller...har nämligen precis tagit min andra shake nu... Åt frukostshake och sedan lunch hos mamma ju...och ja...nu var jag hungrig...men inte längre efter shaken... :) GALET!! men inte mycket att göra åt! :)

Nu blir det tv-soffan med ÄLSKLINGEN ♥ - Irene Huss på 5:an!!!

Ha en fin kväll!
Kram



Stickar och repar upp, stickar och repar upp...nu stickar jag bara på istället så får Camilla bedöma mitt "konstverk" sedan!!! HAHAHA...


Höstfest med steg1

Jajamensan...ikväll är det traditionell höstfest med jobbet! KUL!! (Surt bara att jag missar ridningen :( - får ta nya tag nästa gång istället!) :)

Vi ska på Big Bang här i Oskarshamn och mingla, bowla, käka och sedan köra jaktsimulator och andra kul spel :D ...precis i den ordningen också... Sedan ryktas det om att det är 28+ på La Scala i kväll. Vet inte om folket ska dit, men de får i vilket fall som helst gå utan mig och min prins...vi måste ju hem till lille Filuren ♥ och upp med honom i morgon bitti! :)

Jag vet att vi får "SteakhouseBuffé" i kväll och det ska bli såååååå gott! :) Finns då en del kött att välja på...och grillade och färska grönsaker...mmmm...Kommer antagligen ha svårt att äta "max 100g" kött  - inte så lätt att "mäta" liksom...men det må vara hänt ikväll...det är ju bara MAT det handlar om inte massa snask och godis... :D

Igår hände det IGEN...FAN! Jag gick och lade mig runt 23 och kom på under tiden jag borstade tänderna att jag återigen glömt att ta den sista shaken!!! :/ Usch vad svårt det är att äta när man inte är hungrig!! Är det verkligen MENINGEN att man ska göra det undrar jag då? Hmmm...ska kämpa på nu och så får jag prata med Gerd, nästa gång jag ska till henne, om hur jag ska lösa detta på ett smidigt sätt... Kan ju inte äta mindre än man ska ju...eller... Aja - det får bli en fråga att kolla med Gerd som sagt!

Ikväll ska jag ta min sista shake INNAN vi går...så jag får i mig den och så jag kanske kan "begränsa" matintaget med anledning av att jag inte är superhungrig...Haha...ja vi får se hur det går! :)

Nu ska jag går och vara lite social med svärmor som kommit hit, hon ska vara barnvakt ikväll. Min mamma kommer också förbi en liten sväng efter jobbet - och bara säger hej. Så jag kan inte sitta framför datorn nu och hänga!!

Ha en trevlig kväll alla!! Fredag wohooo....!!
Kram

Lena>> Har ägnat många tankar åt dig idag också ♥...Kram

PS. Tessan - tack för peppningen!! KRAM!! :) DS


dag 4 - steg 1 :)

...och åter har vi haft en kanondag som rullat på bra! Jag har inte misströstat så mycket idag. Har visserligen inte haft tid heller för Emil har varit lite kinkig...stackan ♥ han håller nog på att få tänder... :)

Idag skulle vi åkt till Marlene och Alwin egentligen ju, men det körde ihop sig lite för mig. Jag hade tid för massage i eftermiddag (ni vet för min massiva huvudvärk) så jag skulle vara i Figgis vid 15:45. Innan dess så skulle vi vart i Påskallavik, men då plötsligt strax före lunch ringde hantverkarn som vi anlitat till fönsterrmålning och meddelade att han tänkte komma och börja idag vid kl 13...jaha...jag bestämde mig för att vänta in honom (för att inte stora "stygga" vakthunden Agathon skulle bli ilsken och skälla så husse vaknade) och tänkte åka direkt när han kom..klockan blev 13...13:30...14:00...14:15 ringde han och sa att han inte kom trots allt...han fick åka hem till sjuka barn...jaha...blev lite för sent för oss att åka till P-vik så vi fick "omgruppera" oss till en annan dag! HOPPAS det går bättre DÅ! Hantverkare....pffft!

Kom i alla fall iväg på massage i eftermiddags!!! GUD vad skönt..Gittan gick HÅRT åt min rygg, men det behövdes verkligen!!! Gud vad skönt det känns nu..huvudvärken är som bortblåst..hade typ 20 knutor på vänster sida av ryggen...konstigt att jag haft ont i vänstra delen av huvudet liksom...!! :)



I morgon ska jag Emil gå på stan lite tänkte jag...om han är lite mindre kinkig förstås...Vi ska se om vi kan handla lite med presentkortet vi fått på NameIT och kika på en liten kompletternande fördelsedagspresent till mamma (mormor) ♥ som fyller år på söndag. Då ska vi dit på kalas...jag får ju förstås inte fika, men kan äta mat med de andra ialla fall! Skulle få kött och skysås med sallad och stekta kantareller...de andra får hasselbackspotatis och gräddsås till också tror jag...sedan blir det väl efterrätt i form av någon tårta eller nåt...För alla utom mig förstås... :) KANSKE festar jag till det lite och "fuskar" med lite mjölk i mitt te eller kaffe...men inga godsaker! :)

Idag har jag lagat en "ny" rätt...som jag blev galet sugen på - men aldrig gjort. Hade inget recept heller...gjorde bara lite som jag tyckte... :) Räkor med paprika, vitlök, chili och färska provenceörter... :) Det blev smaskens värre!! :) Till det..gurka och tomat... :) Drack ett halvt glas cola zero till det...men det hade både kunna haft och mist kan jag säga...gjorde varken till eller från :)

I morgon redan blir det "fest" ja...just det...Då har vi ju årlig höstfest med jobbet...mingel, bowling och mat... TREVLIGT och gott ska det bli! Kommer nog tulla LITE LITE på coleslaw och bbq-såsen, men håller mig i från alkoholen och godiset... :)

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på tv...vill komma i säng tidigt idag också känner jag!

Ha en fin kväll alla! En liten extra tanke till dig LENA ♥♥♥ i kväll!! :(
Kram

Dagens rätt... :)








 

 


dag 3 - steg 1...ajajaj..

Ajajaj..usch vad mitt psyke har "spökat" med mig idag :( Jag har verkligen tyckt att min mage blivit större nu plötsligt...*haha*´Både när jag tittar på den när jag sitter och när jag tittar på den i spelgen... Det har varit ganska tufft att försöka intala mig själv att det bara är "dumheter"...för jag KOMMER INTE ATT GÅ UPP I VIKT NU - bara för att jag äter steg1-målet en gång om dagen...men jag tvivlar lite ialla fall... :(

Misstänker att oron sitter i sedan LCHF-försöket... Det jag äter i steg1 nu är ungefär det samma som jag åt till mat hela tiden på LCHF. Bortsett från att jag DÅ åt olika såser till...men annars såg tallriken likadan ut...Och jag gick INTE ner i vikt DÅ...så varför skulle jag göra det nu? :/ JOBBIGT...

HUUUUU - USCH vilken jobbig "svacka"...!!!!! *blääää* Nu får jag lov att lägga av och ta mig i kragen igen!!! HEPP!! Måste lära mig att lita på min kropp...den kommer att funka som "den ska" på Cambridgekuren...för som Gerd sa..."annars är det något som är verkligt FEL i din kropp"...och det är jag nästan helt säker på att det inte är...i kroppen iallafall...i knoppen vetefan... :)

Jag har ätit entrecôte med grönsaker även idag - lagade till två stora i går så det blev en lagom i går och en liiite mindre och en jätteliten över..Min älskling fick den "stora" som var kvar och jag tog den lilla...kompletterade mina 100g proteiner med ett kokt ägg istället...samma grönsaker som i går och så lite Dijonsenap på sidan... :)

Utöver min "kroppsuppfattningssvacka" så har jag varit så SJUKT sugen på godis, chips, nötter etc under dagen idag...kände knappt igen mig själv...det var väldigt länge sedan jag var sugen på sån't...KAN ha med det faktum att göra att man börjat äta kanske...och inte MAT är prio 1 på "vill-ha-listan" längre...eller så är det den gamla hederliga "lingonveckans" förtjänst...*haha* Jag har bland annat suktat efter Ahlgrens bilar...som är min STOOOORA last när det kommer till godis! *mmm* MEN - de finns ju kvar även efter att jag "slutat" med shakerna och börjat äta igen...ni vet då när man få lov att "sätta guldkant" på helgerna! :)

Under oktober (ev början på november) så ska vi åka till Stockholm och hälsa på lite släkt och vänner. För smidighetens skull kommer vi bo på hotell (First Hotel Royal Star i Älvsjö) som ligger bra i förhållande till alla vi ska besöka. Då kommer jag äta hotellfrukost har jag bestämt! Jag ska naturligtvis inte ÖVERDRIVA på något sätt och kommer inte ta massa bacon och ägg etc (för det var det enda jag fick äta sist eftersom jag då gick på LCHF)...men jag kommer äta smörgås...SMÖRGÅS!!! *mmmmm* rostat också kanske. (Är en SUCKER for toast) :) Ja jag kommer ta även** den dagen (eller de 2 dagarna) och "fuska" - i alla fall med frukosten. Däremot kommer jag äta "bra och nyttigt" övriga måltider och även äta ev shaker förstås! :)

**För er som inte hängt med - så har jag utsett två "frossardagar" då jag bestämt att jag får äta precis HUR och VAD jag vill, oavsett var i kuren jag är. Det är julafton och julbordet med jobbet. Efter och innan dessa dagar kommer jag äta precis som jag ska... :) 

Just det - VET ni vad jag mer LÄNGTAR efter att få smaka...MJÖLK!!!! GUD vad GOTT med MJÖLK!!! Är en riktig mjölkdrickare!! Både till mat och i te och kaffe...Åhhhh snälla ta mig dit fort!!! :)

I morgon ska jag och lille Filuren åka till min vän Marlene som är mamma till Emils kompis Alwin. De är nästan precis lika gamla (det skiljer 3 veckor mellan dem) och de ska få lattja lite tänkte vi...Mammorna ska fika..jag ska dricka te bara (utan mjölk :/..) med andra ord!!

Nu är det faktiskt så att jag ska ta kväll!! JAPP - jag har haft så sena kvällar hittills i veckan så jag behöver varva ner lite idag. Ska kolla på inspelade avsnitt av Förhäxad idag igen. Spela in den nya serien på 4:an (tror jag - KANSKE ser den) och kommer dyka i säng INNAN 22:30!! Skönt!

Önskar er en fantastisk onsdagkväll!
Kram

...Laster...♥

     





dag 2 - steg 1...

Det går bra nu...ja hittills idag ialla fall! :)

Jag Ä-T-E-R ju nu...ett steg1-mål mat om dagen! MEN jag ska ta ALLA mina tre shaker också!! Det är DET som är lite segt. Det är JÄTTESVÅRT att hitta "tid" och "hunger" till att äta 4 gånger om dagen nu plötsligt... För Gerd sa att man ska helst göra så...och inte som vid de "enstaka" steg1-målen man kan ta någon gång under ren kur - dvs att man dricker sin shake PRECIS INNAN man äter... Tror att det kanske är lättare när man äter typ "mellanmål" i form av frukt eller smörgås eller liknande...men jag måste ju vänja mig... Det kommer bli att äta BETYDLIGT oftare när jag äter normalt igen sen...med alla fasta måltider, alla mellanmål och kvällsmålet...ja käre tid! :)

Jag känner att det på något sätt "låser" sig nu...i huvudet alltså...Det har ju "rullat på" så HIMLA BRA med min viktminskning under den rena kuren...så ska man tillföra mat nu...går man inte UPP allt igen då? Enligt dieten och enligt Gerd så ÄR det ju inte SÅ...men psyket spelar in nu igen...måste försöka "släppa" det lite. Jag gissar att det blir bättre om - eller jag menar NÄR - jag trots steg 1 målet ändå får se att jag går ner i vikt. När jag ställer mig på vågen hos Gerd, första gången efter 1 vecka på steg 1... :) Ja jag HOPPAS att jag kan släppa det då... :)

Jag menar hallå...jag vet ju folk (inte minst min egen älskling ♥) som äter bara två eller till och med bara EN soppa om dagen och som vanligt under resten av dagen..och man GÅR ju ner då också...men aja..ni hajjar...det blir en konstig paradox... :)

Sitter just nu och "tragglar" med min sista shake...*fy vad jobbigt* Alltså vid 17:30-tiden var jag HUNGRIG...då lagade jag till och åt min MAT*...jag är mätt ÄN...hur jobbigt är det inte att "tvingas" äta när man inte är hungrig..?? :/   *(maten idag bestod av: Entrecôte med grönsaker, skysås och Dijinsenap) :D

Idag har vi varit på babysim lille underbare Filuren ♥ och jag. Det är SÅ kul! Emil gillar VERKLIGEN att vara i vattnet! :) Han "simmar" så fint med sina goa knubbisben!!! ♥ ♥ ♥

Just det - jag har ju handlat garn och stickor i dag!! Ska ju lära mig sticka nu är det tänkt. Snälla Camilla har lovat att lära mig. Vi ska ha "stickjunta" nu så jag blir en fena på att sticka! Första gången blir på lördag eftermiddag!! :) KUL!!!

Jaha..nä jag har inte så vansinnigt mycket mer att förtälja engentligen. Tänker se ett inspelat avsnitt av Förhäxad nu och sedan blir det sängen och stångas med lille Filuren ♥.

Förresten: HÖRRNI ALLIHOPA som varit här inne och läst och lämnat så FINA kommentarer och gratulationer!! TACK!!! TACK så JÄTTEMYCKET! Det betyder verkligen MASSOR!! ♥♥♥

Ha en fin kväll!

Sov Gott!
Kram

Fooooooood....fooooooood.....foooooooood :)


MAT!!

Jag har ÄTIT idag!!! ÄTIT MAT med kniv och gaffel!! Det var en MÅNAD sedan jag åt sist (om man bortser från kräftskivan och skina+ägg på stående fot i Ullared...ingen av de gångerna var bestick involverade) :)

Idag har jag ätit KÖTT - för första gången på en månad!! :D  Jag lagade till en nötfärsbiff och åt tomat och gurka till det. Istället för sås hade jag Dijonsenap!! Det smakade HIMMELSKT!!!! GUD vad gott det var att få ÄTA!!! :)

Nu ska man bara få in det i sitt huvud...att äta 4 gånger om dagen (tre shaker och ett protein/grönsaksmål)...det är DET som kommer bli svårt för mig!! Jag sitter här nu..och har inte tagit min sista shake än...kommer inte göra det heller det är PÅ TOK FÖRSENT, men från och med i morgon måste jag ändra på det. Får fixa och trixa med mina mattider lite... Håll tummarna att jag lyckas!

Nu är det sängen som gäller!! Har en liten Filur som ligger ensam i stora sängen (japp han sover där med mamma när pappa jobbar natt) :D och han sover väääääldigt oroligt idag...där av de sena inläggen!!

Sov gott!!
Kram



Mmmmmm.....sååå smaskens! :)

Invägning idag igen...*wohoooo* :)

Ja! Idag var det då upp till bevis...vad har en hel månad på ren kur gett? Ska jag klara 80-strecket..och ur många centimetrar har jag tappat?!

Lite indikationer fick vi ju faktiskt i samband med min shopping i Ullared där allt införskaffades i mindre storlekar än vanligt! *kul* men nu ska ni får höra....SÄTT er ner för sjutton!!!

Jag kom till Gerd som vid 17:30 och hon sa "vi kör en vägning så har vi den gjord"...OK...sagt och gjort. (Håller lite på resultatet) ;) När jag vägt mig tog Gerd den lilla pappersremsan och vi gick in på hennes rum igen.... Då händer detta:

Gerd:"...men...jag tror att det är något fel med vågen....eller jag menar något måste ha blivit fel...?? Herregud...fettmassan har ju minskat HUR MYCKET som helst...det är inte så vanligt, knappt normalt...vad har du GJORT egentligen?!" har du ökat på motionen eller nå't..?? är du ute mer och går..???

Jag:"...eeeh vaddå fel...nääääe JAG vet inte...jag har inte gjort någonting annorlunda än de andra veckorna...förutom att jag åt ett steg 1 mål när vi var i Ullared...men jag åt ju kräftor en annan vecka....så näää jag vet inte..."

Jaaa ni när förvirringen lagt sig så kom Gerd fram till att jag hade helt ENASTÅENDE resultat på denna sista en och en halva veckan!!!! GÖTT!! Mätte mig även hemma och HÄR mina kära vänner kommer resultatet (har lagt till fettmassaresultet som Gerd blev så förvånad över)!!

Varsågoda - skillnad från start till idag:

Startinfo (100818)
vikt hos Gerd : 88,9 kg

midjemått:
113 cm
mage: 118,5 cm
stuss: 107,5 cm
lår: 54 cm
överarm: 34 cm
fettmassa: 43,8%
-------------------------------
Info vecka 4 (100920)
vikt hos Gerd : 79,9kg (-9 kg)

midjemått:
 98 cm (- 15 cm)
mage: 110,5 cm (-8,5 cm)
stuss: 102,5 cm (-5 cm)
lår: 50,5 cm (-4 cm)
överarm: 30,5 cm (-3,5 cm)
fettmassa: 37,3% (6,5%)


På kul får ni föregående veckas resultat också (med veckans resultatskillnad inom parentes):

Info vecka 3
(100908)
vikt hos Gerd : 82,6kg (-2,7 kg)

midjemått:
103 cm (- 5 cm)
mage: 113,5 cm (-3,5 cm)
stuss: 104,5 cm (-2 cm)
lår: 52 cm (-1,5 cm)
överarm: 31,5 cm (-1 cm)
fettmassa: 41,0% (3,7%)

Inte illa pinkat på en vecka va?! Eller på en månad heller för den delen!!

Som ni ser har vi all anledning att FIRA lite!! Jag hamnade UNDER 80kg till steg 1- dagen idag!! HELT fantastiskt! Som vanligt blir jag tvungen att hurra lite för mig själv HURRA HURRA - och en klapp på axeln *klappklapp*

Vi diskuterade sedan lite om hur jag ska gå till väga nu och vad vi tror om utsikterna för mig. Gerd tror inte på att jag kommer att behöva gå på ren kur mer...hon tror att jag kommer vara nöjd med den viktminskning jag får på Steg1. Vi får väl se...jag vet ju lite hur jag tänkt och kommer att "utvärdera" steg1-viktminskningen om ett par veckor...så går vi från det! :)

Här kommer en första liten jämförelsebil - ansiktet...skillnad?! Själv tycker jag nog det...men jag kan ju inbilla mig...vad tycker ni?!


JULI 2010


september 2010


Bilder för jämförelse av framsteg... Vad säger ni??

Härr kommer bilder som utlovat.

Överst ligger min startbild...sedan har jag en "mellanladning" i mitten ungefär och längst ner kommer fotona från idag...ser ni någon skillnad? ;)


start 100812

 

Mellanlandning.. 100820

   

Tagna idag 100920

Nog fan är det skillnad! *wohooo* GÖTT!!!


PFFFT...jäkla vilken ihärdig jävla huvudvärk!!!!!

:( Näe...den har inte gått över ÄN!!! *skit*

Har ringt Gittan och hoppas hon ringer tillbaks snart!! MÅSTE dit och få massage nu - känner att det är "den sortens" huvudvärk... :( Trist...

Känner mig inte ett dugg upplagd för möte i eftermiddag men det är ett faktum så det är bara hänga med... Desto roligare blir det i kväll när jag ska till Gerd och när vi ska ta bild sen hemma!! :D

Aja...ville bara spy lite galla över mitt idiotiska huvud!! :(

Ha en fin dag alla!!
Kram


Sista dagen för denna gång!

NU SÅ!! :) Sista dagen idag ja! Jag ska ju som bekant börja med steg1 i morgon.

Jag har invägning hos Gerd vid kl 17:30 och redovisar naturligtvis mina resultat i morgon kväll! :) OCH HÖRRNI - FOTO!!! Japp - framstegsfoto kommer i morgon!! ;)

Idag blev det ingen mat hos mamma - hon var för seg! Hon kom hit till oss och hängde här istället :) Sedan kom pappa (morfar) också en stund.

Har haft huvudvärk precis hela dagen även idag... :( JÄTTEJ-O-B-B-I-G-T... vet inte HUR jag ska bli av med den! Får prata lite med Gerd i morgon om hon tror att det kan vara pga dieten...? Kanske släpper det när jag börjar äta lite... Annars blir det att ringa Gittan i Figgis och få ryggknölarna ut-tryckta! :) Massage - GÖTT! Det brukar hjälpa när inget annat gör det! Ska testa med het riskudde i kväll framför tvn... :)

Har som alla andra varit och röstat och ska följa valvakan lite i kväll tänkte jag...tror älsklingen också vill det... :)

Nu ska jag sega ner mig i soffan med lite te tänkte jag!

Ha en fin kväll!!
Kram

PS. Corey - tack för stöttningen. Du är så gullig :) KRAM! DS.



LIVSNJUTARE... :)

Dag 31... :)

Ja idag är det dag 31...och faktiskt en dag som alla andra!

Har inte hänt särskilt mycket på "viktminskningsfronten" om man inte räknar in det faktum att jag i i morse vägde 80,2 på min knasvåg och i eftermiddags vägde 79,0...HAHAHA... Herregud vad ÄR det för skum våg!! Bara för att det är lite kul ska jag springa och väga mig nu direkt och se vad vågen visar nu....kommer strax....Okej...nu (har precis druckit min sista shake och ett stort glas vatten) vägde jag 81kg....men herregud... Ja nu får det vara slut på smygvägningen! Ska till Gerd på måndag och får ju veta då vad jag VERKLIGEN väger!! :D

Idag har jag och lilla underbara fin-Emil varit uppe hos mamma och pappa i skogen. Vi gick promenad och fikade lite. Ska till mamma i morgon igen...då vill hon bjuda på mat. Hon har tjatat såååå länge på att få bjuda på mat och vi har tackat nej hela tiden pga olika dieter. Så jag beslutade mig för att tacka ja till i morgon. Hon ska göra kött, potatis, sås och MASSOR av grönsaker. Så jag kommer att äta kött och grönsaker bara då förstås. Ett steg 1 mål redan i morgon alltså! Det stämmer ju helt med min ursprungliga plan så det blir kanon det! :)

Idag har jag haft lite ont i magen och mått lite illa till och från faktiskt....seegt. Har "unnat mig" fefferoni och kapris även idag! Det är SÅ gott med SAAAALT!!!! *mmm*. Fortfarande sitter huvudvärken i sedan i går... :( har tagit tabletter vid tre olika tillfällen under dagen, men ingenting har hjälpt... :( Dricker vatten så jag blir illamående, men inte heller det verkar hjälpa... trist.... jag HATAR att ha ont i huvudet!!! :(

Usch....när jag tror att jag ska ta mig ett varmt bad nu faktiskt... sedan blir det film med älsklingen ♥!!

Önskar er en fantastisk lördag!
Kram



♥ Så söt! :)




Inte lika kul...

...dag idag... Nu har min pucko-våg hämtat sig från sina galenskaper och visade 80,2 istället för 79,x... Även om vågen är opålitligt så känns det lite trist... jag tycker ju att jag har "gått upp" igen nu stället...

Aja...bara ta nya tag och kämpa på har ju bestämt mig för att inte blir besviken på måndag... så nu får jag ju stå för det! :D

Ha en fin dag idag hörrni!

Återkommer i kväll!
Kram

 


Dag 30!! Inte illa...

Vaa??? Eller hur!!! Dag 30 på ren kur!!!

Är så där härligt trött och slut i kroppen efter ett riktigt tufft ridpass!! :) För jäklar vad tufft det var idag!! Bara MASSOR med trav och sedan galopp över bommar!!! Det var första galoppen på 23 år - satt som en smäck i sadeln, det var helt underbart :D ....ända tills vi kom till bommarna...hamnade i obalans ett par gånger och höll på att åka av PÅ RIKTIGT!!! :O ...men, hörrni, det är som att cykla - en gång ryttare, alltid ryttare - hittade både tillbaks till balans OCH lyckads (båda gångerna) få stopp på en vilt galopperande häst!! För FORT gick det på härligt speedade, jättefina Chili!! ♥ Liiite skillnad från "lunkentussen" Leupold ♥ :D

Annars har det varit en kanondag även idag! Har "unnat" mig några feferoni faktiskt...och en eller annan cocktailcapris...med gott samvete! :) Har provat min galna våg igen... Det "envisas" med att ligga kvar på 79,x varje gång!!! :D GÖTT - hoppas det visar sig hos Gerd på måndag! :)

Idag har jag haft lite molande huvudvärk under eftermiddagen - den har eskalerat nu... :/ Misstänker att jag druckit för lite vatten!! Eller egetligen VET jag att jag druckit för lite vatten! Usch vad dumt - undrar varför jag börjat slarva med det nu plötsligt..??? hmm skumt..måste ta igen lite nu i kväll! Dock har jag faktiskt tagit en treo eftersom det är det enda som hjälper mig vanligtvis. Vet inte om det är "tilllåtet", men chansar idag! :)

Har åter fått fin peppning från Ella ♥...och antingen är det någon som missat att skriva sitt namn eller så är det någon som försöker...skrämmas...?? Anonym skriver "Jag kollar dig så jag vet vad du gör varje dag!!" (med utropsteckan och allt). Hoppas det är en vän som menar väl... :) *haha*

Älsklingen är på jobbet i kväll till midnatt så det är bara jag och liten hemma nu... Älskade Emil♥, sover och jag ska slänga mig i tvsoffan ett tag! Härligt!

Önskar er alla en fantastisk kväll!
Kram


FINA Chili!! ♥





Dag 29 är här...

Javisst!! Idag är det dag 29!! Nu har jag ju bara 3 dagar kvar på ren kur - innan jag ska börja med Steg1! :) Ska till Gerd på invägning på måndag kväll! Hoppas, hoppas att vågen visar 70-tal, men blir inte besviken om den inte gör det - huvudsaken är ju att jag gått ner sedan sist ialla fall! (När jag smygvägde mig sist - i eftermiddags - visade vågen 79,4kg... ja MIN våg alltså...så det säger ju inte så mycket! :D)

Ojojoj vad underbart kul vi hade det i går! Vi var ju i ULLARED och shoppade loss, min älskling och jag! Fick tag i allt det jag letade efter (och lite till förstås) ;) MEN hörrni!! Det roligaste av ALLT var när jag "hamnade" på damavdelningen!!! Jag var ju på jakt efter ett eller två par byxor. Hade VERKLIGEN inte tänkt handla något annat till mig själv...HATAR att shoppa! :( Jag har sagt det förr och säger det igen.."NÄR MAN ÄR EN TJOCKIS ÄR DET INTE KUL ATT SHOPPA KLÄDER!!"...Så det var verkligen utan större entusiasm jag gick in på damavdelningen... hittade en kofta som så söt ut...kom på att jag nog behövde en ny - för mina andra är så slut och fula nu... SÅ jag tänkte att "jag kan ju ialla fall testa" och se om jag gillar den. Sagt och gjort tog en L som vanligt och drog på mig...den var verkligen inte alls fin...:( Kollade mig i spegeln och såg ett FETTO med tältkofta!! Som vanligt :( Fick ett "flong" och tänkte...."hmmm vad händer om jag testar en mindre"...? Tog följdaktligen en M...och hör och häpna...plötsligt satt koftan snyggt!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAHA!!! Jag köpte M... M som i MMMMMEDIUM...JAG!! FETTOT!!!! :)
FAN VAD GÖTT!!! (Ursäkta) Och så fortsatte det!!! JAG som annars köpt L eller XL eller 44 eller 44/46...köpte nu ALLA mina plagg i 42...eller M!!!! Tror det var ett par (av tre) av jeansen som var i liten modell, en tröja som var jätteliten i storleken dom jag köpte i L... men annars hörrni - 42 eller M....42 eller M!!!! :D Köpte TVÅ jackor!! En skinnimitation i 70-talsmodell och en underbart mjuk, cremefärgad vinter/höstjacka! I...just det strl 42!! och de GICK att KNÄPPA!!! Jag är såååå lycklig!!! Det kommer dessutom bli ÄNNU bättre...ja mina nya kläder kommer ju inte precis att sitta sämre längre fram!! :)

HÄRLIGT!!!

Nog om det...ni undrar ju förstås hur jag klarade dagen...Jooo det gick väl GANSKA bra... jag tog min shake på morgonen innan vi åkte (vid typ 5:30) och sedan åt jag mitt kokta ägg och en skinkskiva i bilen precis innan vi gick in (det smakade HIMMELSK kan jag lova!!!) Sedan gick vi inne på GeKås i massa timmar...jag åt min skinka, gurka, capris och cornishons på stående fot inne i varuhuset! Vid 18:00 tog jag min andra shake - precis innan vi åkte hem. Vi var inte hemma förrän vid 21:30. Vi plockade upp det mesta av våra saker och innan jag visste ordet av så stupade jag i säng!!! ....men tänker ni...det fattas ju nåt....JAPP min tredje shake!! :O Den blev aldrig av! *hopps* ...Saknade den inte heller, var inte ett dugg hungrig!! MEN vad som är vääääldigt viktigt att jag inte fuskade ÖVERHUVUDTAGET!!!! *stolt* Trots att vi botaniserade (och handlade en del) friskt bland snacks och godis! Men inget åkte in i munnen och det vi köpte ligger i tryggt förvar och kommer inte att ätas förrän "guldkantshelgerna" blir aktuella! Gerd ringde ju idag för lite "motivationssnack" och hon sa att jag varit KANONDUKTIG!! Hon försäkrade dessutom att det inte gjorde något att jag missade min sista shake! Ingen fara på taket alltså! Idag har jag ju kört på som vanligt och det har funkat kanon! :)

Huga nu måste jag gå och sova faktiskt! I morgon blir det jobba till 14 och sedan hem och spendera eftermiddagen med mina UNDERBARA GRABBAR!!! ♥♥♥ OCH efter det - STALLET!!! ♥♥♥ Ska inviga mina nya, fina ridkläder!! Ska blil sååå kul att rida igen! :D HOPPAS HOPPAS (hjälp mig att hålla tummarna) mina ljumskar och insida lår HÅLLER!!!

Glöm inte att skriva "lite hej" när ni kommer in och läser - det är ju så roligt att se att ni varit här! :)

Återkommer i morgon hörrni!

Ha en fin kväll!
Sov Gott
Kram

PS. Visstja - vi träffade ju på ett känt ansikte... :) DS


Ola-Conny...


Dag 27...!!

Jaaa DAG 27 hörrni!!

Idag har jag tappat mina byxor igen...*hahaha*...ja inte bokstavligt förstås, men de hasar NER hela tiden! :) KUL på ett sätt, men lite jobbigt är det allt! :) Jag "kontrollvägde" mig på min våg i eftemiddag igen.... 80,1kg!!!
Fasiken hörrni - ska det lyckas bli 70-tal till måndag!!! *iiiih* Hoppas hoppas...men hohoooo tillbaks till nuet nu!! Får INTE hoppas för mycket....och jag får kanske sluta "smygväga" mig resten av tiden... :)

Hoppas jag hittar några nya par byxor i morgon. Ska även leta efter en höst-/vinterjacka. Vi ska ju till Ullared! SUPERKUL!! Det ska bli såååå roligt eftersom det bara blir min älskling och jag ska göra utflykten själva! :D

Den här resan får ju lite olika konsekvenser. Jag kommer att äta ett s k steg1-mål i morgon under dagen för att dryga ut måltiderna lite. Fortfarande blir det ju 3 shaker, men jag känner att jag inte klarar en SÅ lång dag på bara tre shaker! Så jag ska, förutom en jordgubbsshake, ha med mig ett kokt ägg, 50g rökt skinka, lite fransk senap, gurkstavar, cocktailcapris och cornichons! OJ vad smaskens det ska bli! :) Sedan fortsätter jag ju resterande vecka med min rena kur!! :)

En annan konsekvens är att det KAN bli försent och jag för trött för att blogga. Det kan alltså hända att jag inte skriver alls i morgon...hoppas ni har överseende med mig! :D

NU däremot ska jag lämna er för i kväll! Ska sätta mig i tv-soffan en stund nu och sedan försöka lägga mig skapligt...

Ha en fin kväll alla!
Kramar

GUD så SÖTT!! ♥ ♥ ♥ ♥


VÅGEN har fått fnatt!!!

Men ett sån't underbart fnatt!! *hahaha* Ni som hängt med vet ju dels att min våg är lika opålitlig som en politiker och dels att jag trots detta "smygväger" mig på den ibland!! :D

Det gjorde jag ju även i går...på morgonen...då vägde jag 81,1kg...

"På kul" (när svärmor, som var på besök i går, undrade hur mycket jag gått ner hittils) så vägde jag mig på eftermiddagen igen...då visade vågen 80,9kg... SÅ när jag gick upp idag tänkte jag - nu ska jag kolla vad jag väger "på riktigt"...egentligen... Hoppade alltså upp på vågen i morse (före frukost ska tilläggas) och då visade min UNDERBARA våg♥ : 79,2kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hahahaha.... Även om min våg är knäpp så var det vansinnigt kul att se ett 70-tal!!! Även om detta nu inte helt stämmer så påminde det mig om att det inte är långt kvar alls dit!!! GÖTT!!!

Har snikat åt mig tid från jobbet för att skriva lite...men hinner nog allt det jag ska ändå!! :)

Ville bara dela med mig av lite euforin!!

Ha en fin dag alla!
Kram



Dag 26...

...har det hunnit bli idag! :)

Har haft en kanondag idag också! Har även idag klarat av att sitta med vid matbord av olika slag. På jobbet hade killarna "morgonfika" plötsligt och käkade smörgåsar till kaffet vid 9...Mackoman som man är så borde jag ju DÖTT där och då av att bli så suktad!! Inte då! Det klarade jag galant...drack te för sällskaps skull! :)

Vid lunch åt jag med en jobbarkompis som var och hämtade mat. Paj...med sallad och URsmaskigt bröd...jag drack chokladshake..det gick galant! ;)

Nu ikväll lagade älsklingen mat till sig så att det luktade vitlök i hela huset! *mmmmm* :) MEN...klarade det också!! Idag har jag däremot gett efter för en sak som suktat mig i kylskåpet under HELA min rena kur. Har ju SÅÅÅ saknat salt och "föll dit" idag...har ätit 2st cocktailcaprisar!! :) HERREGUDIHIMMELEN vad det smakade gott!! :) Har rådfrågat Gerd lite och detta är en "grönsak" som är fullt tillåten att äta i steg 1 så No harm done - men vad underbart det smakade!!!

På onsdag ska vi ju åka till Ullred älslingen och jag. Det kommer bli en VÄLDIGT lång och tröttsamdag på bara shakes. Så i samråd med Gerd har jag beslutat mig för att ta ett Steg1-mål också för att "dryga ut" med. Jag ska ta med mig ett kokt ägg och 50g skinka med gurkstavar, cocktailcapris och cornischon. :) Sedan kör jag på de sista 4 dagarna med ren kur...och så på måndagen kommer det "stora steget" att börja äta lite mat varje dag! :) Ja steg1-måltider alltså...forfarande kommer jag ju äta 3 shaker också... Men nu ska man äta 4 gånger per dag i stället... :) Får se hur det går!!

Jag har fått en MYCKET MÄRKLIG biverkning (är säker på att det är en biverkning - har aldrig haft så innan). Om jag inte dricker på ett litet tag så blir jag "luddig" i munnen!! Det känns alltså som om jag har fullt med ludd, damm eller katthår i munnen!! :/ Sedan dricker jag så försvinner det...men tar jag en liten "paus" mellan vatenintagen så blir det DIREKT luddigt i munnen... :/ Jobbigast är det när ja gär ute och går med hunden typ...och inte kan dricka på ett bra tag...*HUUUUGA* Någon annan som känt samma sak?



Nu har jag precis tagit min sista shake...Snart blir det mys i tv-soffan med underbara Prinsen!!!

Ha en fantastisk kväll hörrni!
Kram

PS: Ellinore! Tack för peppningen - heja på du också!! :D DS

 


...men VEM är det i spegeln???

...kan man ju VERKLIGEN fråga sig!!

Först - TACK fina Anita, Corey och Lena för att ni tittade in och lämnade ett par ord innan ni gick! Det betyder så mycket! ♥ EXTRA STORA kramar till er!! :)

Ja vem VAR det i min spegel i morse egentligen?! Det är den stora frågan idag! *s* Jag kände inte igen mig alls... vilket borde vara något riktigt positivt! Något har hänt med min kropp och mitt utseende! :)  Ska verkigen bli spännande att ta foton på söndag/måndag...trogna läsare vet ju att det blir framstegsfoton då... Efter en månad på ren kur! :)

Jag smygvägde mig dessutom i morse (på min sannslöst opålitliga våg - men ändå) EFTER frukostshaken...då vägde jag 81,1kg...en vecka kvar...kanske kanske får jag se ett 70-tal i samband med besöket hos Gerd på måndag nästa vecka! HOPPAS HOPPAS...Det kan ju faktiskt lika väl vara på min som på hennes våg....det kvittar ju...det blir lika roligt ändå!!

Så...jag återkommer mer i kväll, var bara tvungen att dela med mig av min förvåning som inträdde i morse! :)

Ha en fin dag alla!
Kram



.....*s*...

Dag 25..nu så...

...nu är det ju bara EN vecka kvar för mig på helt ren kur - nästa måndag - steg 1 :)

Idag har jag inte heller haft några konstiga dippar...utom att jag känt mig lite "märkligt malplacerad"...i mina kläder! *hahaha* Jag har ju inte haft några "big size" kläder att ta på mig idag! Jag blev tvungen att ta på mig ett par av mina gamla jeans. Det här är både bra och dåligt... BRA för att det känns ju HUR gött som helst att komma i sina gamla jeans..DÅLIGT för att de är liiiite tightare och jag känner därför lite att "usch vad tjock jag är" förut satt de inte så här....men OKEJ...snart är de antagligen för STORA och jag får leva på det!!! :)

I eftermiddags var hela familjen i lekparken och underbaraste ungen ♥ fick prova på att gunga för första gången! :) Han var väldigt skeptisk först men sedan var han överlycklig! Finaste Emil! ♥

Huuu hörrni - jag har faktiskt rätt dåligt med ork nu...ska slänga mig i soffan med finaste älsklingen ♥ nu...klockan 21 blir det Irene Huss på 5:an..

Hoppas ni andra kurare klarat helgen bra!! Kämpa på!!

Ha en fantastisk söndagskväll!

Bjuder på ett par bilder på underbare EMIL-älsklingen...♥

Kram

PS. Förresten...ni är många som kommer in och läser...men det är dåligt med kommentarer nu :) ...tycker det är såå kul att få kommentarer i  från er...berätta gärna när ni varit här... Stöd är alltid skönt även om det känns ganska bra just nu!! DS



Dag 24...T minus 8....and counting

Hahaha...japp nu är det ynka 8 dagar kvar på min helt rena kur! :) En knapp vecka!!! *wohoooo*

Tänk vad LÅNGSAMT tiden gick i början... :/ Skönt att det började rulla på sedan. Har haft ett par dippar, men det har ju gått att "överleva" dem också även om det var ett RIKTIGT MÖRKER just DÅ och DÄR! :D

Idag har vi hållt på massor med allt möjligt. Vi har (mest älsklingen - men Emil och jag hjälpte till lite iaf) plockat ner poolen och rengjort och plockat undan det mesta på den. Själva stora poolduken är kvar, den ska spolas av och hängas upp. Det får bli morgondagens projekt. Man måste var två pers och kunna arbeta ostört i 10 minuter, vilket inte är HELT lätt när man har en liten Filur som vill ha konstant uppmärksamhet. :) Vi satsar på att "låna" mormor ett par extra minuter när hon kommer med plommon i morgon. Ja plommonen är ju till mina fina grabbar förstås. Jag får inga...men det skulle vara såååå gott. Jag som älskar plommon... Jag är även barnsligt förtjust i de äpplen vi har på våra träd i trädgården...de är mogna och fina nu...men det blir inga till Jessica inte. Misstänker att de kommer vara övermogna när jag väl får äta frukt igen... :/ Får glädja mig åt nästa års skörd istället :D

Ja har ägnat förkvällen åt att grundmåla planket som vi håller på att sätta upp utanför. Det blev alla stolpar och en helsida av ett plank. Sedan ballade jag ur pga alla mygg...:( Kör lite i morgon igen! :) En annan viktig sak (väldigt viktig för mitt psyke) som jag gett mig på att göra idag var: GARDEROBSRENSNING!! Jag har idag rensat ut ALLA mina "livlinor" som funnits i garderoben. Vad menar jag med det?! Jo, ALLA graviditetskläder (och andra plagg i BIG SIZE) har vikts ihop och åkt ner i en påse som ska ner i källaren!! Nu kan jag inte "gömma" mig bakom de kläderna mer... :) Jag måste alltså nu börja prova alla gamla kläder och se vad som passar och inte... :) Får se när jag tar "mod till mig" och gör det! Jag har ju "krympt" ur mina jeanstight också...så jaaaa det är ju bara att sätta igång! ...Jaaa jag skaaa...sen... :)

Nu har jag hängt en maskin tvätt och har en till som kör. Älsklingen sitter här bredvid äter mat...*mmmjum*...det låter sååå gott med grönsakerna han tuggar på! :) Jag ska ta min sista shake om en halvtimme ungefär... Sedan blir det mys i soffan med underbara finaste älsklingen ♥

Dagens klipp bjuder på en rejäl nostalgitripp! ♥  Ragnar

Önskar er en fantastisk lördagkväll!
Kram


Dag 23...helg...näst sista helgen på ren kur...

..Jajamensan! Näst sista helgen på ren kur (den här omgången). Känns inte helt fel! :) Ikväll åt älsklingen och jag samtidigt...jag åt shake och han åt stekt kycklingfilé med färska grönsaker och kall vitlökssås! GUD vad det luktade gott om hans mat!!! :) Gissa om jag blev sugen på att ÄTA!! Fast jag VET ju att jag kommer få äta nästan samma mat när jag börjar med Steg 1. :) Blir ingen kall sås till och bara gurka till...men det är inte fel ändå!! :)

Dagen idag har passerat helt felfritt. Jag har inte misströstat en enda gång idag heller!! Härligt. Kanske har jag bara tänkt lite på huruvida jag kommer att komma ner under 80kg till den 20 september...jag ska inte hoppas för mycket på det för då blir jag nog jättebesviken och det är så onödigt! Så jag släpper det lite nu och fokuserar helt enkelt på att gå ner så mycket jag bara kan till den dagen! :)

Underbaraste Emil och jag har haft en kanondag idag. I eftermiddags var jag och han på stan med mamma/mormor och kikade lite. Sedan blev det en fika till gullungens stora glädje! ♥

Så var det då  - ÄNTLIGEN - ridning i kväll! Återigen fick jag den fantastiske Leupold ♥ Goehästen!! :) MEN...är JÄTTEIRRITERAD!! :( Jag hade fortfarande (som den j-a amatör man är) så ont på insida lår så att ridningen i kväll slutade i "fiasko" :( alltså jag kunde rida ok, men vi skulle HOPPA (som är det roligaste jag vet) och mina ben/ljumskar bar inte ens i lätt trav... :.( Fick skritta och trava runt på halva banan och mjuka upp mig hela lektionen medan de andra hoppade... Det sjuka är att jag inte kände något förrän vi började trava...

Usch vad SUUUUUUURT!!! :( ..ÅÅÅÅÅHHHH... FAN vad jag gärmer mig!! :( JAJA...inte mycket att göra åt..men det blir konstant streching nu varje dag fram till nästa fredag... Då är det på't igen som gäller!!! :D

Ett sista utbrott bara (FAN FAN FAN FAAAAAAN) :/

Så...har tagit min sista shake, myst i soffan med älsklingen och nu är jag SÅ slut...så nu blir det sängen! Känner mig också lite frusen och seeg faktiskt...ska bli skönt att sova nu. Hoppas älsklingen kan ställa upp på att mamman får lite sovmorgon i morgon...vi får väl se om det passar :)

Ha en fin kväll alla och trevlig helg!
Kram

Som kattälskare/kattägare kan jag inte annat än älska denna bild! ♥



Dag 22... och... T minus 10 and counting

Hahaha...ja eller nästan ialla fall! :) Bara tio hela dagar kvar på ren kur nu. På elfte dagen (vad högtidligt det lät *hahaha*) ska jag börja med Steg1. Det blir då den 20 september...samma dag som jag ska träffa Gerd igen nästa gång.

OCH det här mina vänner betyder att från och med i morgon har jag så få dagar kvar på ren kur så att man kan använda sig av ENTAL för att ange dagarna!! Sedan har jag kört ren kur i lite mer än en månad!! Hörrni - EN MÅNAD!! Jag känner mig faktiskt lite småimpad av mig själv! :) Därefter är det då tänkt att jag ska gå på steg1 tills jag hamnar under 75 kg...jag HOPPAS  att det ska "räcka" med steg1 för fortsatt bra viktminskning...annars blir det en liten "genväg" på 2 veckor med ren kur igen...men HOPPAS HOPPAS det räcker med steg 1! :D

Då ska vi se...om vi räknar lite så har jag nu 2,6 kg kvar till 80kg och följdaktligen då 2,7kg kvar till 79,9... ska jag klara det på mina 10 dagar tror ni?! Det är nog på gränsen... Men visst vore det fantastiskt...om jag gick ner till strax under 80 innan jag började på steg 1 ...HOPPAS HOPPAS och håller alla tummar som finns...Annars är det nog inte jättelångt kvar dit ialla fall den 20...men jag håller tummarna lite i alla fall! :)

Idag har jag haft en bra dag! Jag har inte misströstat en enda gång!!! Dock är det så att jag börjar känna mig så trött! Alltså inte jobbigt, störande trött utan skönt "sovtrött". Det är ju helt ok, men lite jobbigt mitt på dagen! *hahaha*...får se om det hjälper att lägga mig liiite tidigare idag! Måste ju vara på topp i morgon kväll!! Då är det ju ridlektion nr 2 för mig! <3 Härligt

Det blir en kanondag i morgon. Jag och underbaraste ungen ska gå på stan med mormor och handla lite och sedan blir det en fika...bara te för mig...:) Så har jag ju ridningen på kvällen. KUL!

Älskingen har precis åkt till jobbet - sista natten för den här veckan. Nu är han ledig i en hel vecka innan han jobbar igen! Länge leve 7-dagarsskift! :) Han gick på kombinerad kur steg 2 (ett mål mat och två soppor om dagen) i 10 dagar och har på denna korta tid gått ner 6,9kg...RÄTT ORÄTTVIST om ni frågar MIG! Till och med Gerd var förvånad. Han fick inte fortsätta på steg 2...han fick gå till steg 3 (en soppa och två mål mat om dagen) för att få bort resterande 3-4 kg... ÅÅH om man hade det så "lätt" att gå ner... men, men min dag kommer den också...hoppas jag... :)

Och nu till lite mindre trevliga saker... när man går på ren kur är det väldigt svårt att undvika att bli förstoppad. Det låter lätt i broschyrer och annan information - men det är inte så i verkliga livet. I all information står det typ "om du blir trög i magen eller förstoppad - drick mer vatten"..."i sista hand behöver man ta laxermedel". Jag kan meddela att jag dricker MER ÄN NÅGONSIN. Jag tänker verkligen på att jag måste dricka mycket mer än "rekommendrat" för att undvika förstoppning!!! Trots detta så funkar min mage INTE ALLS!!!!! :( Jag har redan en gång fått ta Laxoberal för att kunna gå på toa...trots att jag efter det tänkt ÄNNU mer på att dricka massa vatten så blir det till att ta Laxoberal i kväll igen... :( Lite irriterande, men det är väl en liten bieffekt som man får ta. Det är ju över snart! :)

Här har ni dagens klipp: Inga kan älska som vi

Nu ska jag faktiskt göra kväll och ta natt!

Sov Gott alla
Kram


Dag 21...invägning nr 3

Japp...nu har dag 21 kommit och är snart över! Härligt att det rullar på! :)

Idag har jag haft lite bådeoch känslor. Har verkligen varit känslomässigt kluven... :) *haha* Ena stunden har jag känt att "åååh vad smidigt det går - det här blir kanon" och sedan har luften liksom gått ur mig och jag har känt att det är "omöjligt att gå ner allt jag vill ner" eller "usch vad tjock jag ser ut fortfarande".."har jag inte blivit lite smalare i ansiktet kanske?! hmmm...Men HERREGUD bestäm dig kvinna! *hahaha*

Jag har varit hos Gerd idag ju och det var kanon. Gerd är verkligen stöttande och peppar mig. Hon gav mig massor med bra tips på hur jag ska göra när jag får mina "dippar"... När det känns "oändligt" så ska jag försöka tänka i "små steg". Jag måste lära mig att sluta tänka på att "jag ska ner till 60-65kg". Jag måste komma ihåg mina delmål! Jag har ju satt delmål...ni som hängt med vet ju hur svårt det var för mig att hitta några och att dessutom komma på bra belöningar redan vid uppnådda delmål :) men jag har ju gjort det!! Då måste jag ju kunna "använda mig" av dem... Att jobba på det är en utmaning jag måste ta mig an! :)

Ja, mina veckoträffar med Gerd är verkligen viktiga känner jag! Inte bara för att man väger sig och så utan även för att få hjälp när man kör fast eller tappar motivationen... Nu blir det himla meckigt nästa vecka. Vi ska ju till ULLARED *kuligt* på onsdagen och hon har bara mottagning på måndagar och onsdagar. Nu på måndag blir för nära att väga mig känner jag och onsdagen är vi inte hemma. Alltså blev det så att jag inte har ny tid hos Gerd förrän nästa måndag igen - den 20 september!! Jag vill ju gärna träffa henne innan jag kör i gång på steg1 så...jaaa...det blir ju att "renkura" ett par dagar extra...börjar alltså min steg1-etapp den 20 istället för den 18.  Jaja det blir kanon! :) Dessutom har Gerd lovat att ringa mig under nästa vecka och ha lite "pepptalk" på torsdagen så jag får lite stöd ändå! Jättebra! Vägningen blir ju då först om nästan två veckor... kanske blir resultatet ännu lite roligare att se då :)

Gerd tror att steg1 passar mig bra! Det är väldigt många som går länge i det steget, för fortfarande har man visst en relativt snabb viktminskning även här. Jag har bestämt mig för att köra steg1 i 2-3 veckor och sedan göra en "utvärdering" av min viktminskning. Om jag inte tycker att jag går ner tillräckligt bra på steg 1 så så kommer jag att köra en omgång ren kur igen på 2 veckor. Därefter återupptar jag steg 1 igen. Idag diskuterade vi mina planer och jag berättade för Gerd att jag kommer gå kvar i steg 1 tills dess att jag väger under 75kg (ja fram tills dess att jag väger 70 ungefär helst). Först därefter kommer jag ta nästa steg i upptrappningen - dvs byta ut en shake till ett riktigt mål mat! Fick stöttning av Gerd i detta och hon kommer att hjälpa mig med motivationen! Jag har sagt till mig själv att jag ska göra en renkur-etapp till efter första steg 1 etappen (om det behövs) men sedan måste jag försöka att inte vara så "lat" och köra ren kur för snabbt resultat. Det ultimata vore ju om jag kunde gå ner rätt bra med steg 1 så man vänjer kroppen vid DEN viktminskningen istället...Hoppas det funkar! Håll tummarna!! :)

Nu kommer vi till det som ni alla väntat på...resultatet efter dagens invägning - inte illa efter bara tre veckor... :) Jag blev MEST förvånad över mitt magmått faktiskt!! Vilken skillnad (-3cm) på en vecka!! :)  OCH SOM NI SER: Första lilla delmålet avklarat!!! Jag är nu officiellt under 83kg!! Det var vad jag vägde när jag blev gravid!!! Nu är det ner under 80 som gäller - att få 70-tal på vågen!

Varsågoda:

Startinfo (100818)
vikt hos Gerd : 88,9 kg

midjemått:
113 cm
mage: 118,5 cm
stuss: 107,5 cm
lår: 54 cm
överarm: 34 cm
-------------------------------
Info vecka 3 (100908)
vikt hos Gerd : 82,6kg (-6,3 kg)

midjemått:
103 cm (- 10 cm)
mage: 113,5 cm (-5 cm)
stuss: 104,5 cm (-3 cm)
lår: 52 cm (-2 cm)
överarm: 31,5 cm (-2,5 cm)

Jag har nu "bara" 7,6 kg kvar till mitt första RIKTIGA delmål 75kg!!! Härligt härligt! Som vanligt peppar jag mig själv med ett "HURRA" och en klapp på axeln *klappklapp*

Nu ska jag göra kväll och faktiskt hoppa i säng! Lille Filuren och jag sover själva nu igen eftersom pappan jobbar :/

Ha en fin kväll alla!
Kram

PS. Dagens klipp uteblir idag...är för trött för att orka leta... Bjuder på en kul bild istället" DS


Nämen glömde ju...

Vi var ju på babysim med Emil i går för första gången! :) Lillhjärtat tog allt med ro: omklädningsrum, duschar, ljudnivån i simhallen, alla andra barn/människor och även bassängen och vattnet! Han flöt omkring med oss i vattnet och gjorde massa vällustljud i form av en slags långdragen "grymtning" han gör när han är nöjd med tillvaron <3 UNDERBARA lilla Filuren!! <3 Efter badet duschade vi varmt...det gillade han också! :D

Igår var vi med båda två, men i fortsättningen kommer vi att gå en och en varannan gång. Det blir ju så i och med att jag jobbar ena veckan och Johan jobbar den andra veckan. I vilket fall som helst, så är det okej att ta med en annan vuxen om man vill det. Man betalar för en vuxen, ett barn och en följeslagare (som kan vara vem som helst, mormor, farmor, morfar eller kompis till exempel) :D Nästa gång jobbar jag och då ska älsklingarna gå själva, men morfar överraskade i går och frågade om han fick följa med - det får han ju förstås! :)

När jag ändå är här... idag är det invägning hos Gerd igen!! "Smygvägde" mig i morse igen (JAG VEEET att jag inte ska...men...men..) :D Jag känner mig GANSKA säker på att jag hamnar under 83kg - men håll tummarna för allt i världen! :)

Nu ska jag surfa bloggar - passar på medan lillhjärtat sover lite :)

Ha en fin dag idag!
Kram

PS. Bjuckar på en höstbild från vår underbara trädgård... :D DS


Dag 20.. :)

Hej härliga folket!

SÅG ni....va..? Dag TJUGO (20)...på Ren kur! :) Det är ju helt otroligt! Nu är det ju då bara 11 små dagar kvar på ren kur. Sedan blir det steg 1 i ett par veckor så får vi se vad det ger! :)

I morgon är det invägning igen - nr 3 i raden! :D HOPPAS HOPPAS HOPPAS jag hamnar under 83kg - som är ett litet personligt delmål. Jag vägde ju 83kg när jag blev gravid med Emil...så under det känns lite GÖTT! :) 

Idag har jag haft en fuldag igen...vad ledsamt att det hänger i... *dumma*...Tycker det känns oändligt långt till mål... När jag smygvägde mig idag så hade jag dessutom GÅTT UPP sedan i går... :( *suuuuurt* (MEN jag har ju EGENTLIGEN bestämt mig för att inte göra det...ska vänta till jag kommer till Gerds våg - min är ju lite opålitlig så jag förtränger det resultatet). :D Jag har dessutom varit ganska trött och irriterad och har definitivt inte varit "den optimala" mamman till Emil idag... :( Fick svar på varför nu ikväll...jag har fått mens...IGEN...det var typ två veckor bara sedan sist... märkligt. Får kolla med Gerd i morgon om hon tror att det är kuren som gör att det spökar eller om det är något annat... *skumt* iallafall...

I morgon efter att jag varit hos Gerd så ska jag till en tatuerarstudio här i stan. Jag ska höra om de kan hjälpa mig att "rita över" min första tatuering som inte är snygg på något sätt! *haha* Dessutom vill jag göra två nya tatueringar. Jag ska tatuera in EMIL 100104 någonstans (har inte bestämt var än) och så en "triquetra" som symboliserar evigheten (lite varierar betydelsen beroende på vem man frågar). Den TROR jag att jag ska sätta i nacken, men vet inte riktigt än där heller...jag får se. :) Ska bli kul att gå och höra mig för i alla fall

Från och med idag ska jag börja med "dagens klipp" här på min blogg tänkte jag (eller jag ska försöka iaf). Jag rekommenderar er ett youtube-klipp som jag gillar och vill dela med mig av! :)

Premiärdagen till ära blir det två klipp.

En sång som jag gillar väldigt mycket. Den är så otroligt fin...men samtidigt så tragisk så hjärtat värker!! >> Hero of war

OCH...sedan vintern 2009 på en herdersplats i mitt hjärta... Erik Grönwall <3 !! Vilken DUKTIG kille >> Show must go on GÅSHUD!!!

Nu hörrni måste jag hoppa i säng!

Vi hörs i morgon igen om ni har lust :) Då avläggs invägningsrapport!  Nu ska jag gå och gosa ner mig hos lille underbare Filuren! <3

Natti natti
Kram


Pösmunk...

HA...i somras köpte jag två par jeanstights!! (Eftersom det var det enda jag kunde ha på mig med min fläskiga mitt-del) Det ena paret var något lite tajtare en det andra, men båda paren satt snyggt på! MEN det gör de inte nu kan jag meddela!!! :) Jag har krympt ur dem..särskilt det ena paret (som var lite mindre tajt)!!! De tightsen sitter som pösiga baggy-pants på mig nu...Detta märkte jag först när jag varit på jobbet med dem på i ungefär en hel förmiddag!! :) OCH det andra tajtare paret sitter inte HELT optimalt nu heller!! TJOHOO!!

Min förlovningsring har blivit lite större också tycker jag...

Glömde detta i mitt förra inlägg...måste dela med mig bara... :)

Återigen - ha en fin kväll!
Kram

Dag 19...innehållsrik...

Nähe hörrni nu MÅSTE jag sluta!!! :( Idag har jag återigen haft en "DIPP"... :( Har känt som om det är en HELT OMÖJLIG uppgift jag dragit på mig...GÅ NER 25-30 kg...*prrffft* Hur i hela världen ska det gå till????? Jag bara undrar... Jag är nog antagligen dömd att vara en fläskig tjockis resten av mitt liv... :S

Jag vet ju så väl vad detta bottnar i...min otålighet. Jag har "guldfiskminnestålamod" nämligen...när det gäller ALLT! (trots att jag VET om att jag har det så undrar jag ibland var Emil fått sitt "obefintliga" tålamod ifrån) *hahaha* Jag har verkligen inte tålamod att vänta...någonsin! Då är det RÄTT JOBBIGT att försöka sig på att gå ner i vikt kan jag lova. Flera gånger idag har jag fått stanna upp och påminna mig själv om att jag faktiskt inte hållt på mer än två och en halv vecka...och har fått fantastiska resultat redan!! :)

En annan orsak till detta är nog också min "disbelief"...Jag tycker mig se skillnad när jag ser mig i spegeln. Jag krängde på mig mina gamla jeans idag i strl 42...OCH JAG FICK på mig dem!! :D Lite "vällde" det väl över, men jag fick igen dem utan att svimma av andnöd! :) Mina kläder sitter lösare och jag känner mig smalare...trots detta så misstror jag metoden, min våg och mig själv till och från... Idag till exempel mötte jag en vän som jag inte träffat på länge...Sist hon såg mig vägde jag nog närmare 90kg...MEN HON SA INGENTING!!! Hon pratade på som vanligt...hon såg alltså ingen skillnad på mig då (90kg) och nu (83 kg)...Alltså måste det vara inbillning det jag ser och upplever själv...??? Eller...? Varför SÄGER folk inte något annars?! :/

Misströstar lite extra nu också för att jag har ledsnat på smakerna på shakerna... :/ Ja choklad klarar jag av bra fortfarande, men har nu fått avsmak för alla de andra...Inte helt optimalt, men inte heller mycket att göra åt... jag får helt enkelt köra vidare resten av tiden på bara chokladen...det får gå!! Kanske kommer "aptiten" på andra smaker tillbaks! :D

Nä USCH!!! Nu hoppar vi över alla neggo-grejjer!! *tvi tvi tvi* Över till massa positiva saker istället:

MIN Blogg: Idag har jag fått veta att min blogg kommer att läggas upp på Cambridgekurens officiella svenska hemsida!!! I lite mindre form och efter deras mall, men dock MIN blogg!! Jättekul!! :D

Dag 19: Idag är det dag 19 - och den är snart över!!! I morgon blir det lite "historiskt" igen...20 - nytt tiotal!! snart 20 dagar på ren kur!! :) OCH för de som fortfarande kan räkna (dit hör tydligen inte jag märkte jag när jag läste igenom mina tidigare inlägg) :) så är det nu 12 dagar kvar på renkur..innan jag börjar med steg 1...

Andedräkten: hör egentligen inte till det positiva grejerna...men i alla fall... Återigen har jag blivit pinsamt medveten om stanken från min mun :/ Tycker det är lite jobbigt att pussa älsklingen (även om HAN aldrig skulle säga något om det) och tycker synd om Emil som jag andas på allt som oftast *stackarn*...MEN det jobbiga är att jag "återigen" blivit medveten om min dåliga andedräkt... vad hände emellan??? Gick jag omkring och luktade ruttet ur munnen hela dagrna utan att "veta om det"...och fick folk att kväljas när vi pratade?! *GUD VAD PINSAM jag ÄR!!!! :) *huga*

Såja...det var bättre!! Jag är jätteglad över möjligheten att få blogga på CK:s hemsida. Hoppas ju att jag kan inspirera/hjälpa och att jag inte inte skrämmer bort folk... :)

I morgon ska vi på babysim med underbara lille Filuren <3 HOPPAS han gillar det. :D Det blev då till att rusa ut i eftermiddagsstojet på stan och försöka hitta ett par badbyxor till älskade Emil-hjärtat!! Det blev ett par turkosa med blå bläckfiskar på! Emils polare Alwin och hans mamma kommer också och det blir lite fika hos oss efteråt...ja utan fikabröd för mig då förstås! :D

Jag har som jag nämde i gårdagens inlägg fått lite extra matfixering nu på sistone...kan inte sluta tänka på mat...det roliga är att jag inte tänker "ÅÅÅH jag vill äta det eller det NU" eller "ÅH vad gott det skulle vara med det eller det"...Nä jag tänker "ÅH GUD vad gott - det eller det ska jag äta sedan när jag får börja äta igen"  OCH NÖJER mig med den tanken liksom! Skönt att det är så.... :) Idag sniffade jag ORDENTLIGT i luften när jag gick förbi maxibageriet, grillen/sharken och lösgodiset...mmmmm vad det doftade underbart överallt! :) GÖTT att få laga mat sedan!! :)

Nä vet ni vad mina fina läsare - nu är det sängdags!! Är sååå trött det känns om om ögonen går i kors! Ska upp och stångas med underbare lille Filuren <3 nu.  Det är bara han och jag nu igen...pappan jobbar natt.. :/

Hoppas vi hörs i morgon igen!

Natti natti
Kram

PS. Det är roligt att folk inte riktigt lyssnar på vad man säger egentligen. Har kört ren kur nu i snart tre veckor och ÄNDÅ är det fortfarande några som säger saker som typ. "Jahaaa ska du bara äta soppor då varje dag?! vad äter du mer då? macka eller??" Vadå?! frukt måste du väl få äta...eller grönsaker"??? *hahahaha* varje gång så förklarar jag läget men så är det samma visa dagen efter. Varje gång jag förklarar hur ren kur funkar ser folk ut så här: 8O och säger alldeles matt: "NÄ GUUUUUUD vad jobbigt! Det skulle jag ALDRIG klara - det måste vara jättesvårt"...sedan tillägger de: "Äter du vanlig frukost då först på morgonen eller hur funkar det?!" *hahaha* och så börjar förvirringen om.. :D DS



Dag 17 & 18... *oops*

Ja egentligen har jag inte någon bra ursäkt alls...var helt enkelt bra FÖR TRÖTT för att ORKA skriva något i går... Hoppas jag inte gjorde folk (de få som läser) FÖR besvikna...ibland har man ju bara lite seeega dagar. :)

Det har inte hänt särskilt mycket heller egentligen. Kurandet rullar på... I helgen har jag varit lite extra matfixerad bara... Det kommer och går, men det är ingenting jag inte "överlever" :)

Jag har en träningsvärk som inte är av denna välden - HERREGUD vad mycket oanvända muskler jag har i min kropp!! *asg* Hoppas ialla fall att det släpper till veckan så jag kan rida korrekt på fredag igen! I vilkent fall som helst så är det HELT KLART värt det. Jag hade SÅ otroligt kul i fredags! Längtar jättemycket till nästa fredag nu! :)

Jag smygvägde mig idag (fyyyy) och fick se att MIN våg (inga garantier för vad Gerds våg visar sen) visade mig de fantastiska siffrorna 82,5!!!! Under 83kg *wohooooo* Hoppas, hoppas det håller i sig så jag åtminstone får se 82,x hos Gerd på onsdag! Håll tummarna!!

Okej helt off the topic - Jag har på senare tid (vet inte om det är "åldern" *haha*) börjat uppskatta en del matlagningsprogram. Gillar t ex Morberg, Leila och Nigella....MEN Herreguuuud var vidrig han är Jamie Oliver.*ryyyyys* FY...tycker han är äcklig rent av... Det värsta av allt är att jag itne kan säga varför...jag bara får rysningar av att se/höra honom på tv... :(

Aja - behöver ju inte titta på när HAN lagar mat - kan hålla mig till de program jag gillar! :)

Appropå bra program...Nu blir det mys i soffan med fina älsklingen. Irene Huss på 5:an!

Ha en fin kväll alla!
Kram


Dag...16... :)

Dåså..då var det bara 12 dagar kvar på första omgången med ren kur! GÖTT att det går så fort...(Ja det säger jag IDAG...i morgon och på söndag har jag "jäveldagar" då älsklingen jobbar 12-timmarspass..dagtid...de dagarna brukar gå såååååååååå långsamt) :(

Hur som helst har haft en kanondag idag!! Slutade tidigt på jobbet (13:30) så jag fick en härlig eftermiddag med mina underbara pojkar!! Så var jag då på RIDSKOLAN i kväll!!! :) ÅH vad fantastikt kul det var!! Min första lektion på 23 år klarade jag med bravur (om jag få säga det själv) fick beröm av ridläraren också faktiskt! Jag fick stifta bekantskap men fina, fina Leupold. Han är svenskt halvblod och störst (ev näst störst, det rådde lite förvirring om huruvida han eller hans syster var störst) i stallet!! Han mäter dryga 175cm i mankhöjd!!! Jag kunde gå upprätt under hans huvud... :) Men VILKEN underbar häst!! <3  

Alltså ridningen är verkligen som att cykla...har man lärt sig det en gång så sitter det i...jag längtar redan till nästa fredag!! <3 MEN...Huuuuuuu vad "ont" i mina ben jag har!!! :/ Jag känner mig "skakig" och "ostadig" på benen...*hahaha* snacka om O-T-R-Ä-N-A-D... :) Det kryper i låren (på insidan) och jag kan inte på NÅGOT SÄTT få ihop mina knän utan "yttre hjälp" av händerna som trycker i hop dem från utsidan... :) Undrar hur det blir i morgon och i övermorgon...

Jag var lite osäker på hur jobbigt det skulle bli med ridningen så för säkerhetsskull så åt jag min sista shake innan jag åkte till stallet...men påföljd att jag nu känner mig lite "sugen" på något....lite småhungrig liksom. Kommer antagligen lägga mig med kurrande mage ikväll :/ MEN så trött som jag är så somnar jag nog gott ändå! :-) Ska "lyxa till det" lite med gott melontuggummi från V6.... :) 

Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på Criminal Minds och tugga melontuggummi! :-)

Bifogar en bild ("lånat" från ORK:s hemsida) på fina, fina Leupold...

Hörrni - ha en fantastisk fredag!!
Kram


KRAM...

...till alla er underbara människor som stöttar och peppar mig under min resa (som kantas av både glädje och misär) :)

Ville bara flika in med detta...och önska er en fantastisk fredag!!

KRAM KRAM

Dag 15...nu börjar det om... :)

...ja eller vad man ska säga :) har ju bestämt mig för att köra ren kur i två veckor till...Lika länge till... :) Äh, jag vet fan inte vad jag menar själv...haha... MEN denna gång ska jag räkna N-E-R i stället för upp (i huvudet alltså)... tror det blir lite enklare psykiskt... :)

Alltså: bara 13 dagar kvar på första omgången med ren kur! :) Sedan blir det steg ett i några veckor! Går det bra så kör jag vidare på det...går det inte som förväntat så kör jag en till ren kur-etapp... Vi får se! :)

Dagen idag har gått smärtfritt och lätt, men jag har haft en liten "mental kollaps" nu i kväll... :( Tycker det känns lite oändligt och OMÖJLIGT nu igen... :( Hur i h-v-te ska jag kunna bli av med min SANNSLÖST superfeta, degiga mage??!! :( Det finns inte en chans i världen tycker jag det känns som...

Måste försöka fokusera på annat och påminna mig om att det faktiskt finns folk som varit BETYDLIGT mycket STÖRRE än jag som klarat sina mål på samma eller drygt samma (t o m kortare ibland) tid som jag har satt upp. *Brrrr- skaka, skaka bort dåliga tankar*....

Jag menar tänk bara, det är INTE ENS 10kg kvar till mitt första "riktiga" delmål (75kg) det är bara 8,8 kg kvar dit!!!!!!!! Och då hade jag 13,9 kg dit när jag började för bara två veckor sedan!! :) GÖTT :) vad tror vi...kan jag klara att nå dit på 6 veckor??? Vilket borde blir...att jag väger 75 kg runt...mitten på oktober...? Tycker vi satsar på det!! HOPPAS HOPPAS!! MEN...oavsett vad jag väger då så är det kanon - kommer ju definitivt väga under 80kg ialla fall och bara DET är ju toppen!! :)

Jaha...i morgon ska man upp på en häst igen då!!! GUD vad KUL det ska bli...men jag är ganska nervös faktiskt... Undrar hur det ska gå?? :) Jag bryr mig verkligen inte om vad de andra tänker, utan är mer nervös över om jag har balans och motorik kvar så jag inte åker av...*hahahaha* Alla säger att det är som att cykla och jag är nog benägen att tro dem...men nervositeten gnager i magen ändå :) SPÄNNANDE!!!

Idag har underbara Älskingen varit ute med Agathon två gånger så jag "behöver inte" gå ut i kväll. Jag tycker det känns jätteskönt - behövde verkligen "vila" lite... har cyklat till och från jobbet två gånger idag. Jag glömde min shake hemma.. :( HEEEELT okej att cykla i vanliga fall, men när man inte har ätit på så länge och bara fått i sig PRECIS det man behöver...OCH det dessutom var "lunchdags" och jag behövde äta min soppa...så var det lite jobbigt... Det var rent av otäckt när jag kom tillbaks...jag hade, innan jag cyklade, fått blodsockerfall och jag kände mig yr och konstig under tiden jag drack min shake... tog det väldigt lugnt och drack MYCKET vatten till...så det gick över och eftermiddagen passerade utan problem :)

Nu blir det till att ta lite kväll - ska hoppa i ett varmt bad med min bok!

Vi hörs i morgon om ni har lust! (EFTER RIDNINGEN - så jag kan avlägga rapport om det också...) :)

Ha en fin kväll!

Sov Gott
Kram


Dag 14...andra invägningen! :)

Tänk va...två hela veckor!! På REN KUR med Cambridge! Inte klokt egentligen...men sant!! :)

Idag har jag faktiskt varit lite hungrig vid två tillfällen...vet inte varför och det gick ju över ganska fort, men det störde mig ändå! :/ MEN jag firar inombords att jag i alla fall inte behövt lägga mig hungrig på typ 9-10 dagar! DET är skönt!! :) I början vad det en av de jobbigaste sakerna...att behöva lägga sig hungrig...men som sagt det är över nu! Härligt!

Ikväll har jag och Agathon varit ute på långpromenad igen - precis som alla andra kvällar denna vecka! :) Älsklingen och jag delar upp det lite så nämligen. När han jobbar/sover efter nattjobb så går ju jag ut på långpromenad med hund och vagn på morgonen så går han med hunden på kvällen..och ja så blir det ju tvärtom nu då när jag jobbar :)

Har precis tagit min sista shake för dagen (choklad med kaffe) GOTT! :) Nu blir det mys i tv-soffan med fina, fina älsklingen... :)

MEN FÖRST - Det ni alla väntat på...dagens reslutat! Jag är jättestolt över dessa siffror - som jag fått på bara TVÅ YNKA VECKOR!!! Jätteglad och peppar mig med ett HURRA och en klapp på axeln *klappklapp*


Startinfo vecka 1 (100818)
vikt hos Gerd : 88,9kg

midjemått:
113 cm
mage: 118,5 cm
stuss: 107,5 cm
lår: 54 cm
överarm: 34 cm
-------------------------------
Info vecka 3 (100901)
vikt hos Gerd : 83,8kr (-5,1kg)

midjemått:
105 cm (- 8cm)
mage: 116,5 cm (-2 cm)
stuss: 104,5 cm (-3 cm)
lår: 52 cm (-2 cm)
överarm: 32,5 cm (-1,5 cm)

Som ni ser är det inte långt kvar till mitt första delmål nu!! Att komma ner UNDER 83kg...kommer "fira till det" lite på 80kg...men blir oerhört lättad och glad redan när vågen visar 82,x ....:)

Alla andra cambridgeare - kan jag så kan ni!! Kämpa på - vi kommer nå vårt mål!!! :)

Ha en underbar kväll alla!!
Kram!!!


...vart tog magen vägen?!

Jaaa jag kollade in mig själv i spegeln idag och fick FAKTISKT lov att ställa mig frågan: "Vart har den STORA magen tagit vägen?!"..*hahahaha* Blev jätteöverraskad av att plötsligt se att det fattas en hel del nedanför brösten!! *lol*

Dock vill jag inte hoppa högt och hurra ihjäl mig än...har fått för mig att det bara är inbillning för att jag så gärna VILL se en skillnad från innan! :) Ska ju väga mig i eftermiddag och förhoppningsvis även ta ett midjemått... hoppas och håller tummarna för ett KANONRESULTAT! Men får ligga lite lågt i min iver så jag inte blir "besviken" på mina mått... :) I och för sig tror jag knappast jag blir besviken, men ja...ni fattar! :)

Ville bara förmedla känslan...återkommer med utförligare info i kväll!

Ha en fin dag!
Kram

RSS 2.0