...tillbaks...

Jaaa eller ialla fall en sväng! :)

GOD FORTSÄTTNING!!! :)

Hoppas ni alla haft en fantastisk jul! Vår julafton var helt underbar - en riktigt Disneyjul!! :)

Fram till julafton gick jag på steg 4, efter mitt besök hos Gerd den 20 december. Då jag julbord m m till trots faktiskt hade gått ner 0,5kg på en vecka...inte illa alls!

Jag har ätit "som jag vill" under julen (julafton, juldagen och annandagen) och från och med idag är det "strikt diet" som gäller igen - fram till nyår! :) Ja eller strikt och strikt - jag äter ju alla mina mål med riktig mat enligt schema och mina mellanmål, men det blir INGET fuskande med godis eller onyttigheter! Jag få äta godis på nyår igen, fram till dess är det totalt "hands off"...precis som om det vore en vanlig vecka och sedan helg med guldkant... :) Inte pizza, kebab etc heller naturligtvis!!

Det känns helt ok och inte alls svårt (än??) för det är ju bara en liten vecka det handlar om...sedan får jag ju smaka lite godis igen på nyår! :)

I morgon ska jag till frissan och klippa av mig håret! :O Jaaa hörrni - jag har bestämt mig nu - vill inte ha håret långt om det ska bli så risigt och tunt och trist så fort det får lite längd! Jag ska klippa det axellångt med lite uppklippning...som Carina Berg har det! SKITSNYGGT!! Hoppas det passar mig också. KANSKE KANSKE blir det en annan färg än blont på håret också...får se lite när jag kommer dit. Skönt med lite förändring nu är man blivit så smal... :)

Ville bara titta in och säga hej!

Önskar er alla en fantastisk kväll!!
Kram



den här frisyren gillar jag och tänker försöka apa efter... :)

..sicket stök hörrni! :)

men det HÖR ju julen till!! :) Jag älskar verkligen julen!! ♥ har alltid gjort och kommer nog alltid att göra!! :) Dock är jag inte (som tur är) en sådan som "stressar sönder" julstöket fram till julafton för att var heeeelt slut när DAGEN kommer. Börjar planera och fixa i TID (ja hörrni här är jag ALLTID ute I TID). :)

Tack Chrissan för ditt stöd! Det värmer gott! :)

Fortfarande i steg 3 då. Det går finfint! Jag har ju nu bestämt mig för att följa Gerds råd (som var mer "jag tycker att du ska" än "tänk om du kanske skulle") om att "öva mig" i att äta och äta rätt - från och med julafton.

Alltså:

julafton och juldagen eller annandagen (2 "guldkantsdagar")
nyårsafton och ev nyårsdagen (1-2 "guldkantsdagar")


23+26-30 äta vanligt "på normalt sätt" alltså UTAN en enda CK-påse och utan guldkant, dvs:

frukost
mellanmål (frukt eller grovmacka/knäcke)
lunch
mellanmål (frukt eller grovmacka/knäcke)
middag
kvällsmål (frukt eller grovmacka/knäcke)

Ha fått kanonbra papper av Gerd med tips på hur man ska fördela maten och hur mycket av allt man ska ta etc. Jag har fullt förtroende för att jag fixar detta!

Nu ska jag ta tag i lite bestyr igen - planerar bl a mina inköp till julbordet och de sista julklapparna. Vi ska åka och storhandla nästa tisdag - bara älsklingen och jag! :)

I´kväll ska jag träffa min bästa vänner (bara tjejer i kväll) på lite glöggmingel med tilltugg. Gillar inte glögg och kommer inte ta något tilltugg så jag tigger till mig lite kaffe i stället! :) Det ska bli jättetrevligt att träffas igen och att få lite "mammapaus" en stund :)

Jag har ingen aning om hur jag kommer att ha tid att uppdatera er under jul/nyår, men jag ska göra mitt bästa :)

Nu lämnar jag er för idag i alla fall!

Ha en fin onsdag hörrni! :)


sådär ja!

Nu känns det bra igen - nu är jag tillbaks på banan! :)

Har kört steg 3 i en vecka nu och det har ju verkligen gått kanon! Det visade sig även på vågen hos Gerd idag!

Vi diskuterade lite kring julen och mina framsteg osv. Gerd kom med förslaget att jag ska gå på steg 3 en vecka till och sedan byta till steg 4 nästa gång vi ses (20 december). Då ska jag med andra ord lägga till ett mål mat till och då ta bort en påse. Så macka och frukt som nu, men BÅDE lunch och middag eller BÅDE frukost och en måltid till... :) Därefter hörrni - ska jag från och med julhelgen (som vi redan planerat in som"påslös"), mellandagarna och nyår vara "påslös" och bara äta ordentligt enligt det jättebra schemat jag fått av Gerd. Ska då äta normalt enligt schemat alla vardagar och sedan unna mig att "sätta guldkant" på helgerna (jul och nyår) med lite mer snask och slappare mathållning. Detta fär att jag ska få "öva mig" i att ÄTA RÄTT! Sedan gör vi en utvärdering när vi ses efter nyår (3 januari) och ser hur vi fortsätter därifrån... Svalde hårt ett par gånger och funderade ett tag, men gick till sist med på att det var en ganska bra idé - så så kommer jag att göra nu! :D Spännade att se hur det går! :)

En sak (förutom viktminskningen förstås) som var lite kul idag var att Gerd tittare på våglappen,jämförde med sina tidigare anteckningar och konstaterade att mina värden var bättre idag än de någonsin varit tidigare!!! SKÖNT att höra verkligen!! Det är ju trots allt inte bara vikten som är viktig att få ner!! :)

Nu ska jag slänga mig i soffan ett tag så här kommer mina resultat:

Varsågoda - skillnad från start till idag:

Startinfo (100818)
vikt hos Gerd: 88,9 kg

midjemått:
113 cm
mage: 118,5 cm
stuss: 107,5 cm
lår: 54 cm
överarm: 34 cm
BMI: 33,5

-------------------------------
Info vecka 5 (101122)
vikt hos Gerd: 69,1 kg (-19,8 kg)

midjemått: 87,5 cm (- 25,5 cm)
mage: 99 cm (-19,5 cm)
stuss: 96,5cm (-11 cm)
lår: 48,5 cm (-5,5 cm)
överarm: 28 cm (-6 cm)
BMI: 26,0 (snart "normal")!!!

Haha...gött!

Nu lämnar jag er - ha en fin luciakväll!

Kram

 


....jahaaa..?

åter ställer jag mig frågan (jag vet att det blir tjatigt men så här är det) VART TAR TIDEN VÄGEN?!?! :O

Nu har dagarna bara rullat på igen och jag har inte hängt med...

I måndags var jag hos Gerd och fick "mina fiskar varma" eftersom jag fuskat så under senaste steg1-perioden. USCH och FY!!! :/ Började ju då med steg3 direkt och det går KANON!! Har inte fuskat en enda gång!! Trots att det på jobbet står en stor korg med godis framme och trots att det vid flera olika tillfällen fikats med både det ena och det andra söta bakverket!! INGENTING har jag tagit av som jag inte får!! :) Skönt att ha fått mitt "jävlaranamma" tillbaka!! :D I och med att jag (som jag tycker) "äter hela tiden" så har jag inget akutsug efter att äta heller - skönt!! :)

Vad jag däremot gjort är att jag plockat till mig sammanlagt 10st (tror jag det var) godisbitar ur korgen och ska spara dem till julbordsdagen (eller julafton) bara för att liksom...vill ju också få smaka lite, men inte förrän det är "okej" och "tillåtet" :)

Nu är det julbord (med tillåten "lös-släppthet" med mat OCH godis mé) med jobbet på torsdag *härligt värre* :) och idag är det inte mer än 12 dagar kvar till underbara julafton!!! :D

I morgon är det "sanningens minut" när jag ska på ny invägning hos Gerd kl 16:00. Vad har min steg3-vecka gett för resultat?! :) Spännande!

Ni ska jag ta min lunchshake och (kanske) göra en ny begäran om föräldrapenning till 2011... :) OM jag hinner innan lille Filuren vaknar igen! :)

Snart kommer mamma på lite adventsfika också!!

Ha en fin söndag och en härlig 3:e advent!!

Kram

lösningen är...

...INTE den jag trodde!! Men är ändå SUPERNÖJD med den!!!

Först: Tack snälla Kristina och Chrissan för era stöttande ord!! Kändes verkligen skönt att läsa när jag loggade in! Tack!! En extra kram till er för det!! :)

Var ju då som sagt hos Gerd i måndags och vägde mig! Resultatet var som väntat medslående och jävligt SURT att få! Jag har GÅTT UPP 1,4 kg på två veckor pga mitt okontrollerbara frossande!!! :( Nu i efterhand känner jag såklart att det definitivt INTE var värt det...men i "stundens hetta" när jag var mitt uppe i svullandet så förträngde jag att jag gjorde fel och mådde RIKTIGT dåligt först efteråt... :( För jag mådde dåligt av det - det ska ni veta!!

Hur som helst jag erkände ju naturligtvis detta för Gerd och uttryckte min panik över hur jag någonsin ska klara att börja äta normalt igen och få ett sunt förhållande till mat!!! Jag har ju inte ätit godis utan mat...men på fel sätt!

Gerd och jag diskuterade frågan och kom fram till att anledningarna till mitt frosseri förmodligen var (minst) 2.

1. Jag har gått ner mycket och börjar närma mig min målvikt. Jag ser att "det faktiskt fiunkar" med viktnedgången och "unnar mig massa slarv". Detta är (skönt att höra) väldigt vanligt bland folk som går på diet. Man "glömmer " vad dieten egentligen handlar om - att lära sig hantera och äta mat på rätt sätt.

2. Jag har hållt på med så strikt diet under så lång tid så att jag har RUTTNAT helt enkelt! Kroppen och knoppen "vill inte" mer nu...och jag började äta massor av den anlendingen.

Så Gerd har ju en del erfarenhet av detta och kom med ett utomordentligt förslag!!! Jag skulle ju egentligen börjat på Steg2 nu i måndags - dvs ett riktigt mål mat, en frukt och två soppor om dagen. MEN för att avhjälpa mitt frossande och mitt matbehov så satte hon mig DIREKT på steg 3!! Dvs Ett riktigt mål mat, två påsar, en grov smörgås med pålägg, och två frukter om dagen!!! Det är ju DET allt handlar om  - att äta tillräckligt många mål mat om dagen för att hålla blodsockret i shack! Det är ju det jag ska lära mig. Detta steg passar ju mig perfekt nu!! Det är bra (väldigt bra för vissa) viktnedgång, men väldigt lite "får inte". Jag äter i princp hela tiden tycker jag , men jag äter RÄTT!! Första dagen med steg 3 var ju i måndags så mitt "fusk" med hembakat rågbröd till morgonfikat på Öppna Förskolan blev istället en del av dieten!! Kanon!! (Skulle jag gått på steg 2 hade det ju "inte varit ok" med den mackan). Jag har UTAN NÅGRA SOM HELST PROBLEM tagit mig igenom både måndagen och tisdagen och känner mig helnöjd! Nu kör vi igen!! Fullt ös - inget slarv!!

Ett tag hade jag på lut "som straff" för mitt idiotbeteende att jag inte skulle få äta "vad jag vill" på julbordet och julafton som jag planerat så länge men jag tog tillbaks det! Gerd skakade också väldigt bestämt på huvudet när jag nämnde det och sa att det är BRA att fortfarande ha kvar de dagarna som "belöningar" och inte hålla på att staffa sig själv! Så jag har fortfarande dessa underbara dagar att se fram emot - och det gör jag jag lovar!! :)

Det som känns viktigt för mig är att vi hittade den här lösningen och att jag inte bara skulle "ta till" ren kur igen! Jag VILL ju lära mig äta rätt och inte hålla på att åka snålskjuts på ren kur hela tiden!! Däremot har jag som ett litet projekt (OM det behövs) att ta till en kort veva med ren kur igen för att pressa ner de allra sista små kilona...MEN det blir inte aktuellt förrän jag SJÄLV på helt "vanligt sätt" gått ner till 64,x!!! och ENDAST OM det "stagnerar" där liksom och inte går neråt mer...men den dagen den sorgen!

Jag har dessutom "pratat förstånd" med mig själv och bestämt att jag vill ha nått min målvikt gärna till min födelsedag i mars, men allra senast till 1 juni! Mer bråttom än så behöver jag faktiskt inte ha! Tror att jag då kan få lite lättare att hitta en sund inställning till mat och ätande om jag inte stressar mig själv så mycket! :)

Nu hörrni lämnar jag er och önskar trevlig dag och fin kväll!!

Missa inte Grey'a Anatomy på 5:an i kväll!

Kram
Jessica


stor efterfrågan...

på inlägg är det ju inte här direkt! Det GÖR inget... ;)

Allt går fortfarande åt helsefyr! :/ Ska till Gerd på invägning i eftermiddag och gläder mig enormt åt att få diskutera detta med henne. Behöver konkreta handgripliga tips på vad jag ska göra för att komma till rätta med det här!! :)

Helgen har rullat på i härligt vinterlandskap. Älsklingen och jag var på bio och middag i lördags - det var verkligen KANONtrevligt! Gjorde klokt val på restaurangen och kände mig supernöjd med det. Vi tänkte ta en trerättersmiddag, men jag valde bort efterrätten och tänkte att jag istället kunde "unna mig" lite godis på bion. (I "vanliga fall" hade jag tagit både och nämligen) :D Kändes mer värt för mig just då att ha ett par godisbitar med på bio! Så det gjorde jag...men vad hjälper det när jag svullar på som ett fetto alla andra dagar?!? :/

Usch, usch usch usch usch usch usch!!!! Hoppas verkligen Gerd kan peppa mig till motivation igen och att vi kan hitta en bra lösning så det funkar som det ska!!!

Nåja - håll tummarna för att det inte är SÅ mycket viktuppgång ialla fall är ni snälla!! :)

Ha en fin dag!

Kram

..ingen dator...

inga blogginlägg!! :) Näe så är det! jag har inte kunnat använda min dator på hela veckan.

Nu har jag äntligen fixat fram elsladden och kilar in lite kvickt och meddelar att jag inte övergett er!! :)

Uppryckningen går lite si och så! :( Jag är SÅ JÄVLA HUNGRIG hela tiden nu!! Eller jag tror att det är psykiskt faktiskt, men icke destomindre ett JÄKLA PROBLEM!!! Äter knäckebröd och smörgåsrån VARJE dag nu!!! :( FAST jag INTE SKA!! Känner mig som en jäkla looser som inte kan låta bli!! :( Jag ska till Gerd på måndag jag kommer få ett riktigt nedslående resultat på vågen för jag har antagligen gått upp nu!! :( MÅSTE hitta en bra lösning på det här och ska ta hjälp av Gerd då!! Dock är jag fortfarande glad att jag står emot godis och sånt. Det jag äter är liksom mat om man säger. Äter inte socker och frukt eller så...men det är ett problem ialla fall för jag FÅR inte...inte ÄN!!! Nu på måndag börjar jag med steg 2 och har gett mig FAN på att vara superstrikt nu fram till julbordet!! Jag MÅSTE!! Och sedan köra strikt igen fram till julafton!

I helgen är det inplanerat lite "fusk" med att gå på steg 2 redan på lördag, men jag får se om det blir så. Jag kommer ju inte äta som steg 2 om jag inte är sugen liksom. Stockholmsresan har vi åter fått ställa in. Vi vågar inte ge oss iväg i detta evinnerliga snöande! Vi får skjuta på resan helt enkelt! Dock har vi bestämt att vi ska gå ut och äta middag och sedan se på bio jag och älsklingen. Min mamma har lovat att ställa upp som barnvakt. Det blir trevligt!

Annars kämpar jag på. Jag SKA ner nu!! Jag ska antagligen (om jag får som jag vill och om det går) byta ridgrupp så jag får fokus på dressyr. Har haft funderingar lite hit och dit men har bestämt mig för det nu. Jag tycker inte det är lika roligt att hoppa längre. Inte på det sättet som jag gillade det när jag var ung! :) Jag "får ut" mer av dressyren helt enkelt och det är för lite dressyr i den gruppen jag går nu. Jag har också bestämt mig för att åka till simhallen varje vecka, en dag i veckan. Sedan om jag "bara" simmar eller om jag går på vattengympa får jag se från gång till gång. Det är också en träningsform som passar mig och som jag tycker är KUL framför allt! Så ridning en dag i veckan, simning/vattengympa en dag i veckan och en 45-minuterspromenad (minst) varje dag Borde väl fasen göra sitt till att först hjälpa till med viktnedgång och sedan hålla vikten - eller vad tror ni?!?

Jag lämnar er med detta så länge och önskar er en fantastisk fredag med härligt fredagsmys! :)

Kram

RSS 2.0