Dag 13...da'n före da'n.. :)

Hahaha....ja da'n före 14-dagarsstrecket alltså! :) Kan ni fatta va?! 14 dagar på REN KUR... Känner mig otroligt duktig! :) Än är det inte över, men det känns som om de sista två veckorna kan komma att bli rätt "lätta" jämfört med den första veckan! :) Den andra veckan har nämligen rullat på ordentligt..varför skulle inte de efterkommande veckorna göra det liksom :)

Dagen idag har passerat lugnt och fint...inga större utsvävningar eller händelser! :)

Det händer så otroligt mycket i kroppen och knoppen här under tiden kan jag lova... Idag har jag t ex skrivit in mig på Ridskolan och ska "provrida" i en grupp redan på fredag!!! Förhoppningsvis platsar jag där...annars blir det bara att vänta på att det blir en "nybörjargrupp" för vuxna i stället... Har inte suttit på en häst på 6 år!!! vi får se hur det går... :) Håll tummarna!!

En annan grej som jag länge velat testa på och lära mig är att åka rollerblades!! :) DET ska jag nog göra i höst! :)

Idag beslutade älsklingen och jag att vi ska åka till ULLARED tillsammans!!! :) Vi har fixat barnvakt och åker bara han och jag en heldag! Onsdag 15 september bär det av! Då blir det shoppa kan jag lova! Vi behöver i princip en helt ny garderob till lillhjärtat och lite vinteroveraller och sånt. Till mamman blir det ridgrejer och kanske en höstjacka... Ska även kolla om de har rollerblades och så ska jag köpa några dvdboxar. (Säsong 2 av Christine och ett par säsonger av The big bang theory). Vad älsklingen ska köpa vet jag inte...:) Just det, en eller annan julklapp blir det också förstås :)

I morgon är det dags för invägning hos Gerd igen - ska bli spännande! Jag hoppas också att vi tar ett midjemått. Alla uppgifter redovisas självklart i morgon kväll! :)

Nu ska jag ta kväll och mysa med prinsen i soffan ett tag innan det blir nana kudde :)

Ha en fin kväll alla!

Kram

PS. Stegräknaren har åkt i golvet ett par gånger så det har "ballat ur" helt..får investera i en ny i Ullared kanske... :) DS



Dag 12...

Jaaa hörrni - dag 12 flöt på utan fadäser eller spektakulära händelser.

Jag skrev inget igår för jag lämnade kvar min dator på jobbet. Det är lite bökigt att cykla med datorväskan, väskan och "matlådan". Har liksom inte plats i cykelkorgen. :) Jag ska försöka hitta en bra lösning på det!

Jag har snikat åt mig tid på fikarasten nu och skriver lite till er så ni inte tror att jag "gett upp" eller struntat i er...(OM någon nu läser) ;)

Återkommer ikväll med lite mer!

Ha en fin dag alla!

Kram

Dag 11...

Då har dag 11 kommit och är snart över :)

Kräftskivan i går flöt på finfint och det var SÅ trevligt! INTE EN ENDA FUSK-SMAKBIT blev det!! *stolt* De andra smaskade på västerbottenpaj, lammfärspaj och någon tredje paj (som jag inte uppfattade vad det var) och sallad och bröd till det. Då åt jag mina gurkbitar med lite örtaromat (vet att det inte är optimalt, men hade ingen annan "tillåten" krydda) :)

Sedan åt vi kräftor allihop. Jag vet faktiskt inte hur många jag åt...men eftersom jag bara äter stjärten och klorna (när det går att få ut något ur dem) så är jag GANSKA säker på att jag inte överskred det tillåtna 150g som jag fick äta. Drickan i går var som sagt cola zero. Det smakade bra, men jag var rätt nöjd när jag kom hem och fick dricka iskallt vatten igen. :)

De andra avslutade kvällen med kaffe och äppelpaj med vaniljsås... Då fick jag bara titta på och sippa på cola! Det gick bra det också. Är ju som bekant ingen tårt-, kak, och bullfantast... Det hjälpte nog lite :)

Nu till det som alla antagligen undrar över: Har jag något sug efter mer mat idag? Är det jobbigt nu igen, som i början av kuren? Svaret på bågge frågorna är fantastiskt nog: NEJ! :-D

Dagen i dag har varit lika bra som den igår. :) Något liiiiite har jag kanske "misströstat" för att det känns som om jag har såå många kilon kvar att gå ner till mitt mål. Tror det bottnar lite i att jag "smygvägt" mig nu igen och vågen stod still.. :/ DUMT. Nu har jag bestämt mig för att INTE smygväga mig mer denna vecka. :) Jag ska till Gerd på onsdag och då får jag reda på exakt hur mycket jag gått ner - SÅ! På onsdag hoppas jag vi tar ett midjemått också för jag skulle vilja kolla mina andra mått då. Kul att se vad som hänt i centimetrar på två veckor. :)

Annars har det varit en toppendag! I morse var jag ute på promenad med min bästa Anna. Vi var ute och gick i 1 timme och 40 minuter!! Inte dumt! Efter det så började jag röja här hemma och plocka i ordning lite. Sedan drog jag fram dammsugaren och dammsög nerevåningen och moppade golven! OJ vad MATT jag blev sedan! *hahahaha* Kändes som jag kört värsta intervallträningen på gymmet! Hahahaha...kroppen tål nog inte riktigt lika mycket när man går på ren kur! :) 

Vi hade min kära svägerska och hennes fina familj här på eftermiddagen. Alltid lika trevligt! :)

Är fortfarande frusen och så. Känner mig även himla trött på kvällarna - men det är inte någon jobbig trötthet! Det är som jag beskrivit innan, en skön trötthet som om man gjort ett hårt dagsverke och behöver lite vila! :D

Nu blir det att ta kväll - ska ta mig en kopp te och krypa upp i soffan med fina, fina älsklingen och se på Irene Huss på femman...

Ha en fin kväll alla!
Kram

PS. I stegräknaren idag: 17 650 :)

Dag 10...kräftskiva...

Dag 10...känns nästan lite högtidligt att få skriva...har hållt på med ren kur så länge så att man måste använda 2 siffror för att ange antal dagar *wohooo* Heja heja mig! :)

Jaha idag har jag återigen haft en finfin dag! Jag har till och med SETT skillnad på min kropp...utan att "leta" skillnader :) Har inte mätt något än...men det syns utanpå kläderna och känns när man böjer sig framåt och så :)

Hur som helst - idag...idag ska jag äta något för första gången på 10 dagar... :) Det är ju kräftskiva i kväll!! Härligt. Ska dessutom bli sååå roligt att få träffa fina gänget igen! :) KUL!

Kvällens meny för mig:

Kräftor (turkiska jumbo)
Gurka (utan skal)
Krydda (valfri tillåten)

till detta:

En kraftfull, mogen CocaCola Zero 2010


Exotiskt...*hahaha*...Sedan är det helt ren kur igen som gäller från söndag...och två veckor framåt och sedan blir det en liten belöningsmåltid (Steg1) igen (MEN jag har sagt till mig själv att det är HELT OKEJ om jag vill ta en liten steg1måltid redan om en vecka - kommer inte på något sätt känna det som ett misslyckande. Bara lite extra peppning!) :)

Idag blir det inte så lång redogörelse...har lite dåligt med tid...

Jag lämnar er med detta och ber att få återkomma i morgon igen! :)

Sköt om er alla - och ni som håller på med Cambridge...håll ut...även om det är helg och det känns jobbigt!! Det kommer att  komma fler helger och andra tillfällen till god mat och helgmys med era kära...DÅ kan ni ha helgmys med gott samvete desutom! Kämpa på tappra cambridge-vänner!!! :D

Ha en underbar kväll!
Kram

PS. Antal steg i stegräknaren idag 10 184... DS


Dag 9...hädanefter blir det tvåsiffrigt på dagar... :)

Bonsoir a tous et a toutes! :)

Dag 9 är snart till ända och här sitter man nu...mätt i magen efter att precis ha intagit sista soppan för idag! :) Dagen i dag har även den varit en riktig kanondag. Känt mig supermotiverad och pigg hela dagen!

I morse var vi ute på en långpromenad i en timma och tio minuter jag, Emil och Agathon. Jättehärligt! Då under promenaden slog det mig att - fasen jag har ju en stegräknare....borde kanske börja använda den nu...det vore intressant att se hur mycket man går om dagarna :) Det är en billig gratisvariant så den är väl inte helt pålitlig. Har försökt att ställa den på så "okänsligt läge" som möjligt....men det blir ändå ibland steg-utslag när man nyser till exempel...*hahaha* Jaja, men inte varje gång. Den får duga! :) Jag ska ju inte följa något stegräknarprogram så det kvittar ju.. :) Kul bara ändå att få ett litet hum om antalet steg man tar per dag. Det är nog fler än man tror..! :-) 

Om jag har varit supermotiverad och pigg hela dagen så är inte det direkt så som jag skulle beskriva mig nu dock... :) Är väldigt TRÖTT, men på ett skönt sätt - som om man gjort ett bra dagsverke och behöver sova efter det... Dessutom har jag ju detta med att jag F-R-Y-S-E-R så vansinnigt...:/ Det är med allra största säkerhet ett "biverkning" av viktminskningen.... Det kan jag ta..Har mååånga par raggsockor/tofflor att använda :)

Jag har lite underliga saker för mig ibland. Jag har de senaste två dagarna "smygvägt" mig för att se om det händer något (det GÖR det)...men det känns inte som att det riktigt "gills" om jag bara låter bli att skriva det här....HAHAHAHA...*puckat*...Egentligen så vill jag inte springa och väga mig så ofta, men är lite "skadad" av LCHF-som jag körde innan cambrigde. När jag började med LCHF så vägde jag mig en gång i veckan och PLÖTSLIGT en vecka så hade jag GÅTT UPP. Vägde mig då varje dag ett tag efter det och gick upp, upp, upp hela tiden...tills jag lade av med ALLT som man KAN lägga av med då gick det ner igen liiiite liiite...men det gick alldeles för långsamt. Detta är för övrigt anledningen till att jag började med Cambridge istället). Vad jag skulle komma till är att jag "smygväger" mig bara för att försäkra mig om att det "går åt rätt håll" verkligen. Precis som om det skulle vara möjligt att det inte gick neråt...men aja ni förstår. Kanske slutar jag med det snart när jag faktiskt SER att det BARA går neråt och inte uppåt... :) För neråt går det med en hiskelig fart! :) Härligt!!!

En anledning till att jag inte skriver ut min vikt vid "smygvägningen" är att jag har valt att gå helt och hållet efter Gerds våg och då stämmer inte siffrorna riktigt...Även om jag vet vad jag vägde på min våg kontra resultatet på hennes våg... :) Men "tjuvkikar" lite bara för att försäkra mig om att det går NER... :)

I kväll ska jag skämma bort mig själv med ett hett bad! GÖTT!  Sedan blir det mysig tv-kväll i soffan med underbara älsklingen... <3

Har bara haft stegräknaren på mig lite drygt halva dagen, men här kommer resultatet:
Antal steg idag: 3821

Nu ska jag tappa upp ett bad!! :)

Ha en underbar fredagskväll!!

Vi hörs och syns! :)
Kram

tidsperspektiv...

När jag började för en dryg vecka sedan hade jag inte någon direkt tidsram för min viktminskning. Det har jag egentligen inte nu heller, men jag har lite ideer och mål som jag tänkte försöka formulera här, på ett överskådligt vis. :)

För att förklara lite för icke-cambridge-insatta: "Steg1-målet" är en liten, liten måltid (i princip bara proteiner) som man äter som ett komplement till sina tre soppor/shakes. Mest egentligen för att vänja magen vid mat efter att bara ha fått flytande föda under en lång tid. Man bestämmer själv hur länge man vill stanna i varje steg under upptrappningen...

19/8 Start

19/8-28/8 (sammanlagt 10 dagar) REN KUR
28/8 "steg1-mål" (kräftskiva)
29/8-11/9 (sammanlagt 14 dagar) REN KUR
11/9 "steg1-mål" (som en liten "belöning")
12/9-18/9 (sammanlagt 7 dagar) REN KUR

18/9 Här kommer ett första "framstegsfoto" att visas för er!! :)

Totalt blir det då  31 dagar ren kur - minus två dagar med steg1-mål, som inte påverkar viktnedgången med ren kur :)

19/9-2/10 (sammanlagt 14 dagar) steg1 upptrappning. (Dvs kör tre påsar cambridge och ett steg1-mål mat om dagen)

Här är jag lite beroende av viktresultatet egentligen men OM jag fortsätter att gå ner bra med steg1-upptrappningen kommer jag köra den två veckor till... Vi leker lite att så är fallet (detta kan alltså komma att ändras - vi får se) :)

3/10-16/10 (sammanlagt 14 dagar ytterligare) steg1 upptrappning. (Dvs kör tre påsar cambridge och ett steg1-mål mat om dagen)

Här är jag åter lite beroende av viktresultatet. Har jag nu här INTE kommit under 70kg så kommer jag köra ren kur igen och schemat ser då ut som följer:

17/10-30/10 (sammanlagt 14 dagar) REN KUR

Nu leker vi att allt gått som det ska här efter den rena kuren...då är det upptrappning PÅ RIKTIGT som gäller:

31/10-7/11 (sammanlagt 8 dagar) steg1 upptrappning. (Dvs kör tre påsar cambridge och ett steg1-mål mat om dagen)

8/11-14/11 (sammanlagt 7 dagar) steg 2 i upptrappningen (dvs två påsar cambridge, ett riktigt mål mat och en frukt om dagen)

15/11-21/11 (sammanlagt 7 dagar) steg 3 i upptrappningen (dvs två påsar cambridge, ett riktigt mål mat, två frukter och en "nyttig" smörgås om dagen)

22/11- ??? steg 4 i upptrappningen (dvs en påse cambridge, ett riktigt mål mat+frukost, två frukter och en "nyttig" smörgås om dagen) Här vet jag inte hur länge jag måste stanna för att nå mitt mål med de allra sista kilona...men kör på det så länge det behövs! :) Vi hoppas max 14 dagar/tre veckor... :)

När jag var hos Gerd i går så berättade jag att jag redan nu har planerat in TVÅ frossardagar där jag oavsett i vilket steg jag befinner mig kommer att FROSSA!! I all sorts mat, alla kakor och allt godis jag vill. Dessa dagar är vårt julbord med jobbet och julafton. Innan och efter dessa dagar kommer jag köra kur och mat så som man ska... Gerd skrattade lite åt mina konstiga ideer, men låter mig hållas och hon tyckte att det var en okej ide - lite som en ganska osund, men dock, belöning... :)  Kommer ju låta bli godis både innan dessa frossardagar och en tid efter (dvs innan jag kommit så långt att jag kan unna mig mina "guldkantshelger")

Kan iof redan nu lova att en eller annan lussebulle kommer slinka ner också under december ...men inte överdrivet! Är ingen kak-, tårt-, bullmänniska egentligen, men hembakta lussebullar är något av det GODASTE jag vet! ;)

Jaha då ska vi se...summa sumarum bli då (+/- några dagar hit eller dit):

REN KUR : 6 veckor (i olika omgångar)
Steg1: 5 veckor (i olika omgångar)
Steg2: 1 vecka
Steg3: 1 vecka
Steg4: 3 veckor (relativ siffra)


Det blir et total tidsram på 16 veckor...Undrar om det är realistiskt..?? *Hahahahaha* låter vääääääldigt lite...jaja vi får se hur det blir. Här har jag ju ialla fall en liten planering och kan ju justera allt eftersom det skulle behövas... :) Gerd får hjälpa till!! :)

Nu är det sängen som gäller!! Trött som bara den...

Tack för att ni orkar hänga med!

Ha en fin kväll!
Kram


Dag 8...

Dag 8 - den här dagen har också "försvunnit" ganska obemärkt... :) Jag klagar inte :)

Det enda är att jag känner mig så kall om fötterna och händerna - och trots ganska fint väder på dagen så känner jag mig så himla frusen när eftermiddagen kommer. Läste att detta tydligen är normalt under viktminskningen, så jag får väl ta det bara :D

Idag vaknade Emil <3 lite tidigare än vanligt och tvingade upp mig i ottan vilket fick som följd att jag hamnade lite konstigt med mina tre mål mat... har hunnit bli lite väl hungrig mellan målen och det är inte så bra... Dock har det gått bra ändå! ....men lite plågsamt har det allt varit ;-) Nu känns det ialla fall ganska bra igen! :)

Vi har haft en härlig dag tillsammans underbara lillprinsen och jag. Först tog vi med hunden och gick på promenad i en timme sedan efter lunch var vi på öppna förskolan och träffade massa bebisar och mammor. Där sjöng vi och fikade lite (jag drack vatten) :D Emil var RÄTT trött när vi kom hem...på eftermiddagen när pappan vaknat också, fick vi besök av både mormor och morfar... Kul! :)

Idag har jag känt mig rejält motiverad i min misär ;) Jag har ingen särskild anledning till det utan det har bara känns så där kanon. Jag kommer verkligen lyckas med detta...jag kommer klara -30kg!!! GÖTT...skulle verkligen vilja att denna känsla stannar kvar nu resten av tiden...det skulle göra min viktresa betydligt enklare :)

Nu ska jag (i ett separat inlägg) försöka göra en liten "tidsram" för min viktnedgång med lite förklaringar och milstolpar. På så sätt har jag lite olika datum att "se fram emot" och kan fokusera lite...

Tack igen alla ni som stöttar och peppar mig!! Tack för att ni ens intresserar er för min blogg :)

Ha en fin kväll!

Kram

...TACK!!!

Hörrni - allihopa!! TACK snälla, fina ni som hejar på mig och stöttar!!!

Det betyder mer än ni kan ana... :) (och mer än jag själv ens kunde ana faktiskt) ;)

Underbara släkt, vänner och bloggvänner!!

Ha en fin dag!

Kramar till er ALLA... <3


Dag 7... första invägningen

Jaha go' vänner! Då har dag 7 kommit och gått... Dagen idag har även den passerat utan större besvär :) Känns så skönt! Jaaa om man inte räknar mitt missöde med g-r-ö-t-e-n *brrrrrr* :( Huga...fick en provpåse med Cambridgegröt (ny produkt) att testa och smaka på ikväll....Jag höll verkligen på att SPY på riktigt. Det LÄT gott: gröt med smak av äpple och kanel...men *uuuussschhhhh* inte alls min grej!! Min älskling tyckte den "var helt okej" och åt upp den han istället... :). Ja han ska faktiskt börja med cambridgekuren han också har han fått för sig. Han behöver det verkligen INTE, men känner själv att han vill och det är ju han som måste känna efter vad som känns bra för honom. Med han fick inte gå på ren kur (som sagt han BEHÖVER det inte lika mycket som en annan :)) Men han ska börja kombinerad kur nu på måndag... Skönt att ha lite sällskap på vägen! <3

Har varit hos Gerd idag på invägning. Vi har pratat lite om mina mål och belöningar :) Gerd peppar mig kanonbra och jag har visst "rätt tänk" och "rätt motivation"! Hon tyckte mina belöningspåhitt var bra. Jag kom på ett nytt där och då också och det är att jag får "äta" lite den dagen jag når 75kg (som är mitt första "belöningsvärda" mål). Ja jag menar inte äta ett mål mat alltså utan äta "Steg1 upptrappningsmål" (lite kött/kyckling/skaldjur och gurka/sallad) samt ett glas cola zero till det! :) För mig kommer det bli en belöning - jag räknar med att köra så här nämligen:

3 veckor ren kur (har klarat av EN nu). På lördag är det kräftskiva och då får jag äta "steg1 målet" (ett mål mat alltså). Skaldjur med lite gurka och dricka cola zero. Fortfarande tar man sina soppor tre gånger den dagen. Sedan rasslar jag på med ren kur i två veckor igen. Den helgen som kommer därefter blir det "belöning" (bara för att liksom) i form av "steg1 målet" med kött, skysås, gurka och cola zero. Som för att "fira" lite att jag gjort tre veckor med ren kur.

Sen HOPPAS jag pallar jag en vecka till på ren kur...därefter ska jag börja köra steg 1 varje dag under ett par veckor och sedan (beroende på viktresultatet så långt) köra ren kur igen en period! Först HELT ren sedan med "steg1 målet" som lite belöning på lördagar exemplevis...sedan ren kur igen och därefter kanske det är dags för upptrappning på riktigt vi får väl se!! :)

Hoppas att jag pallar!! Hål tummarna för mig kära vänner!

Det var kul att ställa sig på vågen idag - fick riktigt fint resultat! TROTS att mensen kom med buller och brak i morse och jag bundit lite extra vatten (som egentligen inte skulle vara med....men det kan vi ju inte göra något åt nu - det blir extra kul nästa veckas invägning istället kanske) :D

Nedan har ni informationen... inte illa va?! :) Peppar mig själv med en liten klapp på axeln *klappklapp*

Nu ska jag ta kväll - men vi hörs väl i morgon hoppas jag! ;)

Sov Gott!
Kram


Startinfo vecka 1 (100818)
vikt hos Gerd : 88,9kg

midjemått:
113 cm
-------------------------------
Info vecka 2 (100825)
vikt hos Gerd : 85,4kg (-3,5)

midjemått:
ej mätt

...delmål och belöningar...

När jag träffade Gerd nu på "inskrivningen/invägningen" så pratade hon om att det är viktigt att ha lite delmål på vägen till sin idealvikt och även hur viktigt det är att belöna sig själv när man nått delmålen. Detta måste jag ta fasta på och lära mig! Jag måste plocka fram några delmål och lämpliga belöningar. :)

Det här är svårt för mig av två anledningar. Dels så är jag som person sådan att jag vill att "allt ska ske PÅ EN GÅNG" har inte tålamod att vänta :) *hehehe* Vilket gör att jag tänker "Vaddå delmål varför fira halvvägs när jag har siktet inställt mycket längre fram"...och så vidare. Ja ni fattar principen...:)

Dels har jag svårt med detta att "belöna mig"...INNAN jag når mitt slutmål???????? HUR???? med VAD??? Som godisgris/tjockis ;) är ju oftast riktigt god mat och godis den bästa belöningen man kan få...Inte såååå aktuellt nu kanske..:) Gå ut och köpa min något efterlängtat klädesplagg...varför då? Det är ju mitt i min viktminskning - kommer inte det plagget vara för stort när jag är klar?! Kanske är det det som blir "belöningen" ;) att plagget blir för stort sedan...:D *hahaha* Nä men allvarligt - om man är riktigt överviktig så ÄR DET INTE KUL ATT SHOPPA KLÄDER!!!!!!!! Alltså skulle jag inte se det som en "belöning" :)

Hmmm ja det tål att funderas på  - tips tas tacksamt emot ;)

Med reservation för att det kommer ändras under tidens gång kommer här ett första "utkast" till delmål och belöningar för Jessica:

Delmål 1: Komma under 83kg (med sikte på 80 kan vi säga). Varför? För att jag vägde 83kg när jag blev gravid med Emil...att komma under det känns som en vettig milstolpe :) Ingen belöning då än...

Delmål 2: Komma ner till 75kg...Här är det nog läge för en liten "morot" - en belöning i form av...Kanske en liten spadag...Ska kolla upp möjligheterna till detta! :)

Delmål 3: Hamna under 70-strecket... Kanske hittar en liten belöning här också...en till spadag kanske...varför inte med prinsen?!

Slutmål: Hamna mellan 65-60 kg med siktet inställt på 60 kg - för det vore fantastiskt!!!! <3

Ja vi får se hur det artar dig...återkommer i frågan. Ska ta en diskussion med Gerd i eftermiddag vid invägningen och se vad som är realistiskt och inte... Hon har säkert många bra tips :)

Ha en fin dag alla!

Kram

PS. JÄTTETACK för att ni stöttar och peppar mig!! Era kommentarer GÖR livet lite lättare - PÅ RIKTIGT!! :) DS


Dag 6... hoppsan...?

Jahaaa då har dag sex kommit och gått...vart tog den vägen?! :) IDAG har jag ÄNTLIGEN känt mig så där "euforisk" och "endorfinstinn" som beskrivs i cambridgebroschyrer och på andras cambridgebloggar!! :D Jag har inte känt mig hungrig idag heller och var jättepigg i morse när finaste Emil vaknade - trots att jag vaknat flera gånger i natt och bl a fick leta napp och byta blöja. Skönt! Hoppas det känns SÅ HÄR i stället varje dag under min rena kur framöver!! :D

Misströstrade ju senast i går - på RIKTIGT. Idag har jag liksom "misströstat lite i förbigående" någon gång (av alla) som jag passerat en spegel hemma...men verkligen bara i förbigående! Skönt. Jag har även läst en del cambridgebloggar på nätet när tid funnits..det har ju verkligen peppat mig att fortsätta!! :)

Idag har jag (efter att ha pratat med min älskling förstås) beslutat mig för att: TA UPP RIDNINGEN igen!!! GUD vad kul!! Har inte ridit på jag vet inte HUR länge....men har längtat länge efter att ta upp det igen! Nu blir det alltså av. En MYCKET effektiv träningsform som jag verkligen inte kommer fuska med NÅGONSINN!! :-) Känns fantastiskt. Ska kontakta vår lokala ridklubb i morgon tänkte jag och höra mig för hur grupperna ser ut i höst...sedan blir det till att shoppa lite ridsaker! :) KUL!

I morgon är det vägningsdags hos Gerd! Ska blir kul att se hur mycket som hänt! :) Återkommer med info i morgon kväll förstås! :)

Nu kära vänner blir det till att ta kväll! Upp och stångas med underbaraste ungen snart!! :) Älsklingen jobbar i natt igen... :/

Ha en fin kväll
Kram

 


Dag 5...pfffft...

...usch har haft en dag av ickemotivation idag igen. :( Det har inte på något sätt varit jobbigt att äta mina shaker eller så och dagen har gått ganska fort för jag har jobbat...men....har misströstat igen.

...har sett mig i spegeln idag - med "ärliga ögon" och tänkt att det kanske inte är någon idé...kommer antagligen ALDRIG bli av med den jättestora fettsäck som utgör mitten på min kropp... :(  HUR skulle det vara möjligt???? Det händer INGENTING tycker jag (väger mig bara hos dietisten så jag vet inte om jag gått ner förrän jag kommer dit :D )..är precis lika FET och DALLRIG som innan...:-( Borde det inte märkas något nu???? Det känns verkligen som om jag hållt på i månader för att få bukt med mitt fett...:-(

Jag misstänker att anledningen till detta "utfall" är att jag tycker att tiden sniglar sig fram - det känns OÄNDLIGT långt till mål just nu :( Det känns som om jag inte ätit på flera veckor och då är det bara dag 5 idag...undrar då hur det känns om man verkligen fortsätter i flera veckor..? Det är ju det jag måste göra - fortsätta ett bra tag med ren kur...om det ska göra någon nytta... HJÄLP MIG ni som varit där och gjort detta länge innan...blir det lättare??! Eller är det så här seeeegt HELA tiden på ren kur?! :/

*Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr* - får fan skaka av mig det där nu!! :/

Dagen har ju gått kanonfort annars! Har jobbat lite idag. Skönt att få sysselsätta hjärnan med lite annat än vikthysteri och bebisgrejer!! MEN som jag saknade min lilla familj! *älskade finisarna* :D

I kväll (innan regnet som ÖSER ner nu) var jag ute på långpromenad med hunden och kände mig då KANONMOTIVERAD i några minuter. Pratade med en kompis som peppade mig massor och lyssnade sedan på musik medan jag gick - Härligt! Så som jag kände mig då - SÅ vill jag känna mig hela tiden!! :D

På lördag ska vi på kräftskiva!!! Ska få äta kräftor och lite sallad då!! I samråd med Gerd förstås. Det är inte något problem ALLS sa hon för skaldjur är perfekt och rekommenderas om man får "panik" och behöver tugga lite när man går på ren kur under en längre tid. Kommer ändå ta mina soppor (alla 3) den dagen och fortsätter med HELT ren kur på  söndagen igen :) Blir härligt att får lite SALT smak i munnen. Det saknar jag faktiskt väldigt mycket.  Smaken av kryddor :) Sedan på sikt kommer jag kanske "peppa mig själv" att fortsätta lääänge med ren kur fast "äta" lite, lite på helgen (allt i samråd med Gerd så det blir rätt :)) ja alltså typ lite skaldjur eller mager skinka eller någon mager köttbit och lite gurka och sedan fortsätta med ren kur i veckorna... bara för att få känslan av att "äta" och inte bara dricka liksom! :) Vi får väl se hur vi löser det! Vill INTE att det blir något fel - jag SKA följa detta nu!!

Jag vill slå ALLA med häpnad - inte minst mig själv!! :D

Nu hörrni så ska jag ta kväll! Upp och stångas med lille underbare Filuren i sängen!! Bara han och jag inatt - pappan jobbar... Första natten efter semestern...:/ Usch hatar att sova ensam...GÖTT att ha 52kg vaktande ridgback i huset ialla fall! :D

Ha en fin kväll!
Kram

PS. I kväll är jag faktiskt lite hungrig - så det blir till att försöka sova med kurrande mage :/ INTE det lättaste. Ska försöka dricka mycket nu och hoppas att det hjälper lite :) ...DS

Dag 4...

Plööö...idag har det varit lite seeeegt! :-( Har varit vansinnigt omotiverad och känt att "fy fan vad LÄNGE det är kvar innan jag får börja äta igen"... Det har verkligen känts helt OÄNDLIGT idag...! Shit vad tiden går sakta :-(

Funderar lite över varför tiden går såååååå långsamt när man går på ren kur...är det för att man bara går och längtar till man får äta liksom...? Ni som gjort det förut - sitter detta i HELA tiden? Ni vet känslan av att tiden SNIGLAR sig fram...? :-( Så ni alla mammor som är hemma med era bäbisar och som tycker att tiden rusar i väg och att det går för fort... Jag kan varmt rekommendera Cambridgekuren - Tiden saktar ner avsevärt!!! ;)

Idag har lille Filuren haft en "crapy day" stackarn - han har inte sovit något på hela dagen men varit DÖDSTRÖTT och velat sova men inte kunnat...*stackarn* Har har av förklarliga skäl varit väldigt ledsen större delen av dagen och mamman har fått kånka omkring på honom nära nog hela tiden (knappt så det har varit bra heller)...Har haft väääääldigt långt mellan måltiderna idag med andra ord och när jag väl hunnit ta mina shakes så har jag fått dricka i 190 för att slippa drabbas av bebistårar... :) Japp jag är förstagångsmamma och kommer inte känna mig "okej med" att Emil "grinar ett tag utan att man tar upp honom" (slänger bara in det som en kommentar IFALL någon vill kommentera det faktum att jag fick stressa i mig maten idag pga min bäbis ;D )

Jag har inte tagit "middagen" än...tänkte slinka in här först ska ta min middagsshake efteråt i soffan! :-)

I morgon ska jag försöka hinna förbi Gerd och byta lite smaker på mina shakes...har hittat lite nya favoriter och gillar inte de gamla favoriterna lika mycket längre... :-)

Ett tips om man håller på med Cambridge: Blanda jordgubbs-shaken med Funlight Love -Jordgubb Granatäpple - Det blev KANONGOTT med krossad is i!! :D

Nä hörrni nu är det dags att ta lite kväll! Ska slänga mig i soffan och kolla Irene Huss med älsklingen tror jag!!! :-)

I morgon ska jag J-O-B-B-A...Gud vad konstigt det känns - har inte varit där på typ 9 månader...och nu ska man tillbaks igen...märkligt! Vi får väl se hur det går! :-) Kommer börja med ett möte och då vankas det fikabröd (vet man ju av erfarenhet)...och då får jag titta på medan de andra äter!!! :-) Det är iof inte så svårt som det låter...är ju van sedan LCHF-dieten som jag körde nyss... :D

Tack alla förresten för de fina kommentarerna!! Tack för att ni tittar in och stöttar mig!

Ha en fin kväll!
Kram

PS. Får nästa spy av min egen andedräkt! :-( FYYYYYYY.....*brrrr* men det "hör visst till" och jag håller den borta för utomstående så gott det går.. :) DS

Dag 3...

Så var dag 3 avklarad!! Wohooo!
Det var sagt att detta skulle vara den jobbigaste dagen. "Från och med i morgon blir det lättare" står det i böckerna...

Jag tänker utan omsvep tala om att jag inte alls har haft det jobbigt idag! :) Har knappt känt någon hunger alls faktiskt - Jag är jätteglad för det! Jag hade det betydligt jobbigare i går...GUD vad HUNGRIG jag var till och från... :-/

Morgonen började med en capuccino-shake mixad med kaffe och vatten. Till lunch var jag hos mamma och vet att hon inte hade is (till min kalla shake) så det blev en choklad-shake med kaffe där! :) Ikväll har jag druckit capuccino igen med kaffe och lite kanel i! Blev faktiskt jättegott! :)

Det märks att jag är mer motiverad nu än vad jag var de andra gångerna jag testade (började utan att fullfölja) cambridge. Då fick jag "kväljningar" av i princip alla shaker och soppor... idag har jag inte alls samma problem att dricka dem! :) Det ligger mycket psyke bakom viktminskning kan jag lova. Precis lika mycket psyke som det ligger bakom rökslut (tro mig - JAG VET - slutade röka för två år sedan) :)

Eftersom jag hållt mig till ren kur nu i tre dagar är jag från och med i morgon inne i fettförbränningen - ketos!!

Wohooo! Bränn, bränn, bränn... ;)

Jobbar på mina sista 5dl vatten och ska ta kväll med fina älsklingen nu!

Vi ses i morgon igen hoppas jag!

Ha en fin kväll!
Kram

PS. FY FAN vilken sunkig andedräkt man får... :( DS
Minttabletter (tillåtna) och tandborstning typ 100 gånger om dagen! ;)

Dag 1 & 2 med cambridgekuren...

Dag 2

Bonsoir a tous et a toutes!

Inne på dag 2 nu då...än så länge hänger jag i! Har känt mig lite hungrigare idag än igår... Det sägs dessutom att dagen imorgon blir värst..så jag "fruktar" morgondagen lite, men VET att jag kan om jag vill! :)

Jag har ju som bekant kört Cambridge en gång tidigare och känner nu igen mönstret...börjar "obcessa" över mat! *lol* Tänker på mat hela tiden, allt gott jag ska äta sen, allt gott jag ätit förra veckan... hur GOTT det skulle vara med rostat bröd...chips, Ahlgrens bilar...osv osv!! Helt galet fixerad vid mat! :) Det gör ju inte saken enklare precis. *asg* Men jag SKA lyckas den här gången!! Jag SKA!!!  :)

Idag har jag druckit vanlijshake med kaffe till frukost och jordgubbsshake med krossad is och lite funlight till lunch. Nu blir det "kvällsmat" i form av chokladshake med kaffe! :-)

Ska ta kväll nu och hänga framför tv:n tänkte jag. Älsklingen har börjat jobba igen och jobbar första kvällen i kväll..:-/

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Då har jag kört igång!!

Jag är inte helt grön på Cambridge för jag har testat det förr - dock med betydligt mindre motivation så jag har inte "orkat" köra klart alla steg. Men påföljd att jag gått upp igen (inte allt men mycket). :-(

Idag blev det vaniljshaken blandad med kaffe (riktigt gott) till frukost, kommer ta jordgubb (med krossad is och lite funlight) till lunch och avsluta med en choklad eller cappucino (med kaffe i) till "middag" Har fått i mig en kopp te (utan mjölk och socker) och nästan en liter vatten hittils idag. Har minst två liter vatten till att dricka! :-)

Då så...nu kör vi på! Häng med om ni vill!

Ha en fin dag
Kramar

Startinfo vecka 1 (100818)
vikt hos Gerd : 88,9kg
vikt hemma: 89,3
midjemått: 113 cm


Börjar om...

..här - hade en blogg på ett annat ställe, men det var helt kasst. Här är det inte JÄTTEMÅNGA mallar att välja på...fick bli rosa...inte vad jag skulle valt i vanliga fall kanske *hehe*...men den hade snyggast stil tyckte jag (om man bortser från "nature" då...men den har så många andra som jag läser valt...så jag varierar mig lite) ;-)

"Bagagerar" ihop mina första inlägg lite och kör om från idag - dag tre...

Så…. Välkommen (igen) till min (nya) blogg :-)

Var och träffade dietist Gerd Örtman den 18 augusti. Har en målsättning att gå ner typ 25-30 kg med Cambridgekuren. Har inte någon direkt tidsram än - men hoppas bli klar (eller iaf så gott som) runt jul/nyår...
Håll tummarna!

Häng med om ni vill!

Ha en trevlig kväll!

Kram


Startbild och målfoto...

Här har ni den nakna (inte bokstavligt förstås) sanningen. (Framstegsfoton visas i dagsinläggen allt eftersom viktminskningen fortskrider (visar nog max veckovis..vi får se) ... :-))

Dessa bilder (MÅLFOTONA alltså) har jag även satt upp i köket för att peppa mig själv varje dag! :-D

Från start till mål!

Startbilden (nutid alltså) Ingen vacker syn... :-/
(100818 - vikt 88,9 kg...)




Här har ni mitt mål - 26 kg lättare!!! (bild från 1997)

Bjuckar på en bild till!... :)


Välkommen till min nya blogg - det här är vi! :)

Här är vi! Jag och hela fina, fina familjen!

Underbara älsklingen och jag
Jag och underbara älsklingen... <3

Världens finaste EMIL! *kärlek*
Världens finaste Emil.. <3

Underbaraste ungen.. :)
Underbaraste ungen igen... <3

...vår vackra Rhodesian Ridgeback - Agathon :)
Vår vackra rhodesian ridgeback - Agathon... :)

RSS 2.0